Meld je aan voor de Bloedserieus webinar op 09-11

Meld je aan voor de Bloedserieus webinar op 09-11
26 oktober 2021
Nieuws

Je agenda rond je menstruatie plannen is niet normaal. Toch wachten vrouwen met een abnormaal heftige menstruatie te lang voordat zij medische hulp zoeken. Ben jij een van die vrouwen? Meld je dan vandaag nog aan voor de Bloedserieus-webinar op dinsdagavond 9 november. In ongeveer anderhalf uur tijd leer je alles wat je over deze medische aandoening zou moeten weten – comfortabel vanuit je eigen huis.

Wat gebeurt er tijdens dit webinar?

Tijdens de webinar leggen huisarts Bas Bakx en gynaecoloog Femke Wilms uit wat hevig menstrueel bloedverlies (HMB) precies is. Hoe ontstaat het? Wat zijn de symptomen? Waarom is het belangrijk om medisch onderzoek te laten doen? Wat kan de huisarts voor je doen en voor welke behandelingen kun je terecht bij de gynaecoloog? Host van de webinar is Paula Kragten van de voorlichtingscampagne Bloedserieus. Tijdens de jaarlijkse campagnemaand Bloedserieus in november wordt extra voorlichting over de medische aandoening HMB gegeven.

De Bloedserieus-webinar op dinsdagavond 9 november begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00. Deelname is gratis én is anoniem. Ook goed om te weten: via de chatfunctie is het mogelijk om algemene vragen te stellen aan de experts. Bereid je voor op een extra lang consult bij de huisarts én de gynaecoloog en bedenk nu alvast op welke vragen je een antwoord zou willen hebben.

Over de Bloedserieus-experts:

Huisarts Bas Bakx studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen en Maastricht. Hierna werkte hij in verschillende ziekenhuizen op de afdelingen intensive care, spoedeisende hulp en interne geneeskunde. Toen na deze ervaringen bleek dat zijn interesses nog steeds in de gehele breedte van de geneeskunde lagen, besloot hij huisarts te worden. Inmiddels werkt hij alweer 10 jaar als huisarts, eerst in Eersel en inmiddels als praktijkhouder in Huisartsenpraktijk Engelsbergen in Eindhoven. ‘In de huisartsenpraktijk is meer ruimte voor persoonlijke aandacht en is er langduriger en frequenter contact, waardoor je de achtergrond van mensen leert kennen.’ Zijn missie: een veilige en betrouwbare omgeving bieden, waar mensen zonder voorbehoud hun problemen en zorgen kunnen delen. ‘Zeker met betrekking tot gynaecologische klachten is dit van groot belang en zou de drempel om een dokter te bezoeken zo laag mogelijk moeten zijn.’

Gynaecoloog Femke Wilms studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde na haar opleiding tot gynaecoloog aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp vroeggeboorte. Sinds 2017 werkt zij in het Elisabeth-TweeSteden (ETZ) ziekenhuis in Waalwijk. Zij heeft zich gespecialiseerd in minimaal invasieve chirurgische technieken (kijkbuisoperaties) en de behandeling van endometriose. Goedaardige gynaecologische aandoeningen die vrouwen in hun dagelijkse leven ernstig kunnen belemmeren, zoals hevig menstrueel bloedverlies, vleesbomen, endometriose en overgangsklachten, hebben haar bijzondere aandacht. ‘Bij de behandeling hiervan vind ik het erg belangrijk om een luisterend oor te bieden en met persoonlijke aandacht samen – in goed overleg – tot een passend behandelplan te komen.’

Meer informatie en aanmelden

Denk je dat je last hebt van HMB en wil je eindelijk een einde maken aan je probleemmenstruatie? Of ben je al eens naar de arts geweest voor menstruatieproblemen, maar heb je niet het idee dat je probleem is opgelost? Meld je dan vandaag nog aan voor de online voorlichtingsbijeenkomst via deze link en markeer de datum (dinsdag 9 november) en aanvangstijd (19.30 uur) met bloedrode stift in de agenda.

Na aanmelding ontvang je een link waarmee je eenvoudig bij de webinar kunt inloggen. Deelname is gratis én anoniem.

Over de campagne Bloedserieus

De Bloedserieus-webinar is onderdeel van de landelijke voorlichtingscampagne Bloedserieus. Deze campagne informeert vrouwen over mogelijke oorzaken van en behandelopties bij hevig menstrueel bloedverlies (menorragie). Het hele jaar via de website én tijdens extra events rond de jaarlijkse campagnemaand in november. Meer informatie: hevigbloedverlies.nl/bloedserieus.

 

MISC-07954-NLD-NL Rev. 001.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?