Lees meer
  Weetjes

  Uitslag winactie Libelle Zomerweek

  De Libelle Zomerweek was een groot succes. Honderden vrouwen bezochten de Bloedserieus-stand op zoek naar informatie over een veel voorkomende aandoening: hevig menstrueel bloedverlies ofwel menorragie. Een bloedserieus probleem waar veel vrouwen last van hebben. De nieuwe, landelijke voorlichtingscampagne Bloedserieus (voorheen Draag-Weer-Wit) kon dan ook op veel positieve reacties rekenen.  • 03-06-19
  Lees meer
  Weetjes

  Deel je verhaal op de Libelle Zomerweek

  Ga je naar de Libelle Zomerweek? Kom dan zeker ook naar de stand van Bloedserieus. Dat is dé plek voor informatie over hevig menstrueel bloedverlies. Je kunt er ook ervaringen uitwisselen en (nieuw) je eigen menstruatieverhaal delen.


  • 07-05-19
  Lees meer
  Weetjes

  Draag-Weer-Wit wordt Bloedserieus

  Menorragie is een bloedserieus menstruatieprobleem. Maar liefst 1 op de 5 vrouwen krijgt ermee te maken. Toch hoor je er vrijwel niemand over. Sterker: het gros van de vrouwen gaat met klachten over hevig menstrueel bloedverlies niet eens naar een arts. Dat moet anders. Precies daarvoor is de nieuwe, landelijke campagne Bloedserieus bedoeld.


  • 06-11-18
  Lees meer
  Weetjes

  Voeding en menstruatie - Is er een verband?

  Als je op het internet rondsnuffelt en de eettrends leest, zou je kunnen denken dat de juiste voeding bijna alles kan verhelpen - zelfs menstruatiekrampen. Maar kunnen vrouwen de cyclus daadwerkelijk beïnvloeden met een dieet en/of zelfs pijn tegengaan? Wij hebben geen bewijs gevonden dat de menstruatie rechtstreeks via het dieet beïnvloed kan worden, maar wel enkele tips die het leven een beetje gemakkelijker kunnen maken.


  • 18-10-18
  Lees meer
  Weetjes

  Tamponziekte (Toxisch shock syndroom): wat is het en is het gevaarlijk?

  Waarschijnlijk heb je wel eens van de term ‘Toxisch Shock Syndroom’ gehoord. In sommige artikelen wordt er angstig gesproken over het verband tussen TTS en het gebruik van tampons. Is het daarom veiliger om over te schakelen naar maandverband of een menstruatiecup? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.


  • 24-09-18
  Lees meer
  Weetjes

  Uitzending SBS6 Samen Sterk over hevig menstrueel bloedverlies

  In samenwerking met Bertho Nieboer van het Radboudumc Nijmegen zijn er opnamen gemaakt voor het programma Samen Sterk over hevig menstrueel bloedverlies en oplossingen, zoals endometriumablatie met NovaSure. De uitzending zal te zien zijn op 16 juni a.s. om 16.30 uur en 17 juni a.s. om 12.30.


  • 13-06-18
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Bezoek onze Draag-Weer-Wit stand op de Libelle Zomerweek!

  Dat hevig bloedverlies een veel voorkomende en zeer vervelende medische aandoening is, bleek wel uit de reacties van de honderden vrouwen die de Draag-Weer-Wit-stand bezochten tijdens de Libelle Zomerweek van afgelopen jaren. Het onderwerp sprak duidelijk tot de verbeelding. Daarom staat er dit jaar ook weer een stand van Draag Weer Wit.


  • 01-05-18
  Lees meer
  Weetjes

  Wat als de pil of Mirena spiraal niet helpt tegen hevige menstruatieklachten?

  Wanneer een vrouw te maken krijgt met hele heftige menstruaties, zal een huisarts in eerste instantie de oplossing zoeken in hormoonbehandelingen. Op zich niet vreemd, want de problemen ontstaan in veel gevallen onder invloed van (een disbalans in) hormonen. Maar wat als de pil of de Mirena spiraal niet werkt? Of als de bijwerkingen van een hormoonoplossing niet opwegen tegen de voordelen?


  • 19-02-18
  Lees meer
  Weetjes

  Oorzaak en oplossing achterblijvende placentaresten na een miskraam

  Het komt helaas regelmatig voor dat er placentaresten in de baarmoeder achterblijven na een miskraam. Een vervelende nasleep, terwijl een miskraam op zichzelf al enorm ingrijpend is. Dikwijls lost je lichaam het geheel op natuurlijke wijze op, maar het komt helaas regelmatig voor dat er placentaresten achterblijven in de baarmoeder. In zo’n geval kan Myosure een relatief laagdrempelige oplossing bieden.


  • 07-02-18
  Lees meer
  Hysterektomie

  Wanneer kom je in aanmerking voor baarmoederverwijdering?

  Een baarmoederverwijdering (hysterectomie) is onomkeerbaar en bovendien een relatief zware buikoperatie. Geen oplossing waar een gynaecoloog voor zou kiezen, als het niet noodzakelijk zou zijn. Wanneer kom je nu precies in aanmerking voor een baarmoederverwijdering?


  • 22-01-18
  Lees meer
  Weetjes

  Te dik baarmoederslijmvlies: wat betekent dit?

  Sommige vrouwen ervaren al vanaf hun allereerste menstruatie hevig bloedverlies, terwijl andere vrouwen daar pas in de overgang mee te maken krijgen. Te dik baarmoederslijmvlies is een veelvoorkomende oorzaak van hevige menstruatieklachten. Maar wanneer is je baarmoederslijmvlies te dik, hoe komt dit en belangrijker: wat kun je eraan doen?


  • 08-01-18
  Lees meer
  NovaSure

  NovaSure behandeling: waar kun je terecht?

  Last van hevige menstruatieklachten? De NovaSure behandeling is een innovatieve methode om die klachten te verminderen door middel van de verwijdering van baarmoederslijmvlies. Maar waar kun je nu terecht voor een dergelijke behandeling? En wordt NovaSure vergoed door de zorgverzekeraar?


  • 11-12-17
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hevige menstruatie na zwangerschap

  Wanneer de menstruatie na zwangerschap weer op gang komt, verschilt per vrouw. Gemiddeld genomen duurt dit 2 tot 6 maanden, maar 9 maanden tot een jaar is veel vrouwen ook niet vreemd. Best gek; jarenlang kun je de klok er bijna op gelijk zetten en ineens heb je geen idee hoe je cyclus verloopt. 


  • 20-11-17
  Lees meer
  Myomen

  Curettage bij myomen of vleesbomen achterhaald?

  Hevig bloedverlies en veel pijn hoort wat ons betreft niet bij de menstruatie en tóch blijven veel vrouwen ermee rondlopen. Onnodig, want meestal kan de oorzaak vrij eenvoudig verholpen worden, zoals in veel gevallen bij poliepen of myomen (vleesbomen). Veel vrouwen vinden een operatie of curettage echter een drempel. Gelukkig zijn er anno 2017 ook andere mogelijkheden.


  • 08-11-17
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Bloedarmoede door hevig bloedverlies; kan dat?

  Zo’n 1 op de 5 vrouwen heeft er last van: menorragie, oftewel: hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Als de maandelijkse cyclus invloed heeft op jouw agenda, is het tijd om er iets aan te doen. Want hevig bloedverlies is niet normaal. Het kan je dagelijks leven ernstig verstoren en het kan zelfs bloedarmoede veroorzaken. Met alle ongemakken van dien. Hoe zit dat?


  • 23-10-17
  Lees meer
  Weetjes

  Wat is baarmoederslijmvlieskanker (endometrium carcinoom)?

  Baarmoederslijmvlieskanker is een relatief veel voorkomende vorm van kanker bij vrouwen van 60+. In Nederland wordt de diagnose zo’n 1400 keer per jaar gesteld, bijna altijd op latere leeftijd. De symptomen dienen zich vaak vroeg aan, maar zijn over het algemeen typisch gynaecologische problemen, zoals hevig bloedverlies en pijn in de onderbuik. Zeker iets om in de gaten te houden dus.


  • 09-10-17
  Lees meer
  Weetjes

  Welke typen poliepen zijn er?

  Een poliep in het endometrium is in bijna alle gevallen een goedaardige uitstulping van baarmoederslijmvlies. Oftewel: een pijnloos slijmvliesgezwel dat voorkomt in de baarmoeder of baarmoederhals. Ze staan als het ware op een steeltje. Qua grootte kunnen poliepen variëren van een speldenknop tot een golfbal en vaak ondervinden vrouwen er nauwelijks klachten van. Toch kunnen poliepen de oorzaak zijn van hevige menstruatieklachten.


  • 25-09-17
  Lees meer

  MyoSure behandeling na een miskraam

  Het behoeft natuurlijk geen toelichting dat een miskraam voor een vrouw een ingrijpende gebeurtenis is. Het ene moment ben je dolgelukkig in verwachting van een kindje, het andere moment voel je je letterlijk leeg van binnen. Dat een miskraam soms óók nog een flinke nasleep kent, helpt natuurlijk niet mee.


  • 12-09-17
  Lees meer
  Myomen

  Welke typen myomen zijn er?

  Een myoom (ook wel vleesboom genoemd) is een goedaardig gezwel dat zich in de spierwand van de baarmoeder bevindt. Ze bestaan voornamelijk uit spier- en bindweefsel en voelen rubberachtig aan. Klinkt eng, maar in veel gevallen ondervinden vrouwen er nauwelijks klachten van. Sterker nog; de meeste myomen worden bij toeval ontdekt. Myomen kunnen enorm verschillen in grootte, maar het is vooral de plaats van het myoom dat van invloed is op de klachten en de eventuele behandeling. Hieronder daarom een korte uiteenzetting van de verschillende typen myomen.


  • 07-08-17
  Lees meer
  Weetjes

  Menorragie: wat is hevig bloedverlies tijdens je menstruatie? Wanneer is het écht teveel?

  Sommige vrouwen ervaren al vanaf hun allereerste menstruatie hevig bloedverlies, terwijl andere vrouwen daar in de overgang pas mee te maken krijgen. De vraag is: wanneer spreek je van hevige menstruatieklachten? Die definitie is lastig te geven, want eerlijk is eerlijk: een feestje is je menstruatie sowieso niet. Allesbepalend is echter weer een heel ander geval. Menstruatie mag geen belemmering vormen van je dagelijks leven. Doet het dat wel, dan zijn er – hoera! – gelukkig voldoende mogelijkheden voor behandeling!


  • 24-07-17
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hevige menstruatieklachten behandelen zonder hormonen

  Vaak wordt bij hevige menstruatieklachten al snel toevlucht gevonden in hormoontherapie, zoals bijvoorbeeld de anticonceptiepil, een Mirena spiraal of een prikpil. Niet echt een blijvende oplossing en vaak ook niet zonder bijwerkingen. Pas als deze behandelingen niet aanslaan, wordt gekeken naar behandelmethodes zónder hormonen. Wat zijn die methodes en belangrijker: wat zijn de voor- en nadelen?


  • 10-07-17
  Lees meer
  NovaSure

  Nazorg NovaSure-behandeling: hoe verloopt het herstel?

  De NovaSure behandeling is een innovatieve methode om ernstige menstruatieklachten (hevig bloedverlies en pijn) te verminderen door verwijdering van baarmoederslijmvlies. De behandeling wordt vaak poliklinisch uitgevoerd, wat betekent dat je in de meeste gevallen nog dezelfde dag naar huis kunt. Maar hoe ziet de nazorg en het herstel er nu precies uit?


  • 26-06-17
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Endometriose: symptomen en oplossingen

  Een helaas veelvoorkomende oorzaak van extreme menstruatiepijn is endometriose, een chronische ziekte die alleen bij vrouwen in de vruchtbare periode voorkomt. Endometriose is het gevolg van baarmoederslijmvlies (endometrium) búiten de baarmoederholte. De klachten lopen enorm uiteen en variëren van nauwelijks merkbaar tot ondraaglijke menstruatiepijnen. Wat houdt de ziekte precies in en belangrijker: is er iets aan te doen?


  • 12-06-17
  Lees meer
  Weetjes

  Winnares stappenteller Libelle zomerweek 2017

  Op de Libelle zomerweek stond een hele mooie grote pot met tampons waar een leuke winactie aan gekoppeld was. In totaal zaten er 419 tampons in de pot. En uit alle ingevulde kaartjes was er één die daadwerkelijk ook 419 tampons had ingeschat!


  • 01-06-17
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Wat als NovaSure niet uitgevoerd kan worden?

  Ongeveer 10 tot 30% van de vrouwen krijgt te maken met hevige menstruatieklachten. Medicatie kan soms voor verlichting zorgen, een definitieve oplossing is de hysterectomie, oftewel: verwijdering van de baarmoeder, maar tegenwoordig wordt echter steeds vaker gekozen voor een minder intensieve oplossing zoals MyoSure of NovaSure.


  • 31-03-17
  Lees meer
  NovaSure

  Hoe gaat een NovaSure behandeling er poliklinisch aan toe?

  De NovaSure behandeling is een innovatieve methode om ernstige menstruatieklachten (hevig bloedverlies en pijn) te verminderen door verwijdering van baarmoederslijmvlies. De behandeling wordt veelal poliklinisch uitgevoerd, zodat je dezelfde dag nog naar huis kunt.


  • 17-03-17
  Lees meer
  NovaSure

  Waarom begint een huisarts niet zélf over NovaSure of MyoSure?

  Regelmatig wordt de vraag gesteld, waarom huisartsen niet specifiek de NovaSure of MyoSure behandeling aanraden in het geval van hevige menstruatieklachten. Het antwoord is simpel. In eerste instantie proberen de meeste huisartsen het probleem zelf op te lossen.


  • 24-02-17
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hevig bloedverlies; mogelijke oorzaken en bijbehorende oplossingen

  Menstrueren begint in de pubertijd en stopt bij de overgang. Niet de fijnste periode van de maand, maar wél een manier van je lichaam om te vertellen dat je ‘systeem’ naar behoren werkt. De cyclus wordt gestuurd door hormonen, waarvan oestrogeen en progesteron de belangrijkste zijn. Een evenwicht van beide hormonen zorgt ervoor dat je lichaam maandelijks baarmoederslijm opbouwt en weer afstoot (door te menstrueren).


  • 10-02-17
  Lees meer
  Myomen

  Ervaringen met MyoSure

  Ruim 1,8 miljoen Nederlandse vrouwen hebben myomen in de baarmoeder. Gelukkig merken de meeste vrouwen daar niets van. Slechts een kwart ondervindt ernstige klachten van een myoom. Lees hier meer!


  • 27-01-17
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Bloedproppen en stolsels; de meest voorkomende oorzaken

  Bloedproppen en stolsels tijdens de menstruatie: de meerderheid van de vrouwen heeft het wel eens meegemaakt. De eerste keer dat dit gebeurt, kan even schrikken zijn, maar incidenteel bloedverlies met stolsels is in principe onschuldig. Wanneer het verlies van bloedproppen of stolsels maandelijks terugkomen en buitengewone proporties aanneemt, is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts. Wat zijn de meest voorkomende oorzaken?


  • 13-01-17
  Lees meer
  Weetjes

  Het baarmoederslijmvlies verwijderen, wat zijn de opties en hoe werkt het?

  Het verwijderen van het baarmoederslijmvlies (endometriumablatie) is voor sommige vrouwen een geschikte methode om hevige menstruaties te verminderen of zelfs volledig te stoppen. Maar wat zijn precies de opties en hoe gaat dat in zijn werk?


  • 17-10-16
  Lees meer
  Weetjes

  Extreem bloedverlies tijdens de menstruatie en je ongesteldheid stoppen

  Heb je extreem bloedverlies tijdens de menstruatie? Er zijn manieren op deze te verminderen of zelfs helemaal te stoppen. Lees het in deze blog!


  • 03-10-16
  Lees meer
  Myomen

  Vleesboom in de baarmoeder verwijderen, hoe gaat dat in zijn werk?

  Heb je een vleesboom die klachten geeft? In dat geval doe je er goed aan om de vleesboom te laten verwijderen. Maar hoe gaat dat in z'n werk? Lees het in deze blog!


  • 19-09-16
  Lees meer
  Myomen

  Heb ik een vleesboom in mijn baarmoeder? Dit zijn de klachten!

  Vleesbomen zijn over het algemeen niet gevaarlijk, maar kunnen wel verschillende klachten met zich meebrengen. Lees in deze blog welke klachten het gevolg zijn van een vleesboom.


  • 05-09-16
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Stap met hevig bloedverlies en menstruatieklachten naar de huisarts

  Dat een hevige menstruatie niet normaal is, is lang niet bij alle vrouwen bekend. Veel vrouwen denken dat menstruatieklachten als klonterig bloedverlies, tussentijdse bloedingen en een hevige menstruatiepijn er gewoon bij horen en weten niet wanneer veel bloedverlies ook echt te veel is.


  • 22-08-16
  Lees meer
  Weetjes

  Wanneer word ik weer ongesteld na de bevalling?

  Na de bevalling is het weer tijd voor je lichaam om terug te keren naar de oude situatie. Na negen maanden te hebben rondgelopen met een bolle buik, grotere borsten en een intense behoefte aan (of juist een afkeer tegen) bepaalde etenswaar, komt alles weer in het normale vaarwater terecht. Dat betekent ook dat je menstruatie weer terugkomt. Hoe en wanneer je na de bevalling weer ongesteld wordt, is niet voor iedereen hetzelfde.


  • 25-07-16
  Lees meer
  NovaSure

  De voor- en nadelen van NovaSure op een rijtje

  Er zijn verschillende oplossingen die jouw menstruatieklachten kunnen verminderen of zelfs laten verdwijnen. De NovaSure-behandeling is één van die oplossingen. Om een compleet beeld te krijgen van de behandeling, is het fijn om een volledig overzicht te hebben van de voor- en nadelen. Zo kun je deze goed tegen elkaar afwegen voordat je besluit de behandeling te ondergaan.


  • 11-07-16
  Lees meer
  Weetjes

  Ik ben niet meer ongesteld

  Als je niet meer ongesteld wordt, kan dat een hoop vervelende PMS-klachten en menstruatiepijn schelen, maar kan er ook iets mis zijn in je lichaam. Waarom word je niet meer ongesteld? Lees hier meer!


  • 16-06-16
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  De oplossing voor veel bloedverlies bij je menstruatie

  Voor de ene vrouw is de menstruatie een maandelijks terugkerend dingetje waarbij je enkel net even iets vaker naar het toilet moet dan normaal en je vijf tot zeven dagen lang na het werk schaamteloos op de bank mag neerploffen met een pak van je lievelingskoekjes. Voor de ander verloopt deze week echter iets minder soepel.


  • 02-06-16
  Lees meer
  (Pre) Menopauze

  Welke menstruatieklachten heb ik tijdens de overgang?

  De overgang staat bekend als een periode van kommer en kwel. Veel vrouwen kunnen dit beamen en krijgen vanaf hun 35ste (ja, zo vroeg kan de overgang al aantreden) last van allerlei kwaaltjes, zoals humeurigheid en nachtelijk zweten. Voor veel vrouwen is dit één van de eerste verschijnselen die erop duidt dat de menopauze in zicht is. Maar van welke (menstruatie)klachten kun je precies last krijgen tijdens de overgang?


  • 19-05-16
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Lang ongesteld zijn, wat te doen?

  De ene vrouw weet niet beter dan dat haar menstruatie lang duurt of hevig is, de ander krijgt er ineens mee te maken na het stoppen met de pil of tijdens de overgang. Waarom of wanneer het gebeurt; te lang ongesteld zijn, is lang niet zo feestelijk als het synoniem voor dat ene weekje in de maand doet vermoeden!


  • 05-05-16
  Lees meer
  NovaSure

  Wat kan ik verwachten na de NovaSure-behandeling?

  Je hebt de operatie ondergaan, de stevige druk die je gedurende twee minuten kunt ervaren, overleefd en bent klaar om weer naar huis te gaan. Maar dan?


  • 21-04-16
  Lees meer
  (Pre) Menopauze

  Kan ik aan mijn menstruatie zien dat ik in de overgang zit?

  Stemmingswisselingen, opvliegers en slapeloosheid, vrouwen in de overgang zijn er maar al te bekend mee. Overgangsklachten kunnen nogal eens roet in het eten gooien tijdens het dagelijks leven. Damn you, overgang!


  • 07-04-16
  Lees meer
  Weetjes

  Oplossing voor hevig menstrueel bloedverlies zonder hormonen

  Eén van de oplossingen bij zware menstruaties is hormoontherapie: een behandeling met een anticonceptiepil of een spiraaltje waarbij oestrogeen en/of progestine het baarmoederslijmvlies dunner maken en zo het bloedverlies tijdens de menstruatie verminderen.


  • 24-03-16
  Lees meer
  Weetjes

  8 feiten over ongesteld zijn

  Van ongesteld zijn word je humeurig, door het bloedverlies raak je veel ijzer kwijt en als je menstruatie even uitblijft wil dat niet direct zeggen dat je zwanger bent. Van sommige feiten zijn we inmiddels goed op de hoogte, maar wist je dit al over jouw maandelijkse feestje?


  • 10-03-16
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Last van klonten en stolsels bij de menstruatie?

  De eerste keer dat je klonten of stolsels bij de menstruatie ontdekt, is dat misschien even schrikken. Maar zolang de bloedstolsels in beperkte mate aanwezig zijn, kunnen deze klonters geen kwaad. Leiden de bloedproppen wel tot ongemakken, gênante situaties of pijnlijke klachten, dan is het tijd om daar iets aan te doen.


  • 23-02-16
  Lees meer
  (Pre) Menopauze

  Waarom verandert de menstruatie tijdens de overgang?

  Vanaf ongeveer het 45ste levensjaar kunnen vrouwen de eerste sporen van de overgang opmerken, zoals opvliegers, nachtelijk transpireren en een onregelmatige menstruatie. Maar waarom worden wij vrouwen geteisterd met deze nare verschijnselen?


  • 11-02-16
  Lees meer
  NovaSure

  Hoe bereid ik me voor op de NovaSure-behandeling?

  Het is fijn dat de NovaSure-behandeling in maximaal twee minuten wordt uitgevoerd en dus niet lang duurt, maar dat neemt niet weg dat het altijd spannend blijft om naar het ziekenhuis te gaan voor een ingreep. Of dat nu poliklinisch gebeurt of niet. Gelukkig kun je een hoop spanning vermijden door je vooraf goed in te lezen.


  • 26-01-16
  Lees meer
  NovaSure

  Hoe gaat de NovaSure-behandeling in zijn werk?

  Er zijn verschillende behandelingen die zware menstruaties (ook wel menorragie genoemd) kunnen verhelpen. NovaSure is daar één van. Een eenmalige behandeling waarbij het baarmoederslijmvlies met behulp van elektrische energie wordt verwijderd.


  • 11-01-16
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Zonder menstruatieklachten het nieuwe jaar in

  Ondanks het feit dat oud en nieuw een perfect moment lijkt om ongesteld te zijn (nu kan je immers met een geldige reden vijf oliebollen achter elkaar naar binnen werken), ligt dit bij één op de vijf vrouwen iets genuanceerder. Verdiep je daarom – naast gezonder te eten en meer tijd voor jezelf te nemen – in de mogelijke oplossingen bij veel bloedverlies tijdens de menstruatie.


  • 28-12-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Wanneer verlies ik te veel bloed tijdens mijn menstruatie?

  Sommige vrouwen hebben er al last van bij hun eerste menstruatie, bij andere vrouwen komt het pas opzetten als ze in de overgang terechtkomen. Maar of je nu 13, 33 of 50 bent, hevige menstruaties met veel bloedverlies zijn belemmerend, maar kunnen gelukkig effectief worden aangepakt!


  • 17-12-15
  Lees meer
  NovaSure

  De baarmoeder verwijderen vs. de NovaSure-behandeling

  Er bestaan namelijk oplossingen die jouw menstruatieklachten verminderen of zelfs doen verdwijnen en je weer het heft in eigen handen geven. Meerdere zelfs. Twee van die oplossingen bij hevige menstruaties zijn baarmoederverwijdering en de NovaSure-methode.


  • 04-12-15
  Lees meer
  (Pre) Menopauze

  Hoe verloopt de menstruatie tijdens de overgang?

  Hartkloppingen, opvliegers en een veranderde menstruatie, het klinkt menig vrouw van middelbare leeftijd hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren. De een heeft er (gelukkig) minder last van dan de ander, maar de beruchte verschijnselen die tijdens de overgang kunnen optreden, liegen er niet om; de hormonale veranderingen kunnen inderdaad heel wat in ons lichaam teweegbrengen.


  • 19-11-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Stel je vraag over (hevige) menstruaties en overgangsklachten

  ‘Waarom heeft mijn vriendin geen last van hevige menstruaties en voel ik me elke maand zo belabberd? Waarom heb ik er überhaupt last van? En belangrijker: hoe kom ik van deze heftige menstruatie af?’ Als je last hebt van veel bloedverlies tijdens je menstruatie, spoken er waarschijnlijk allerlei vragen door je hoofd waar je graag een antwoord op wilt.


  • 10-11-15
  Lees meer
  Myomen

  Poliepen en zwanger worden

  Zo klein als een kruimeltje, zo groot als een golfbal, in de vorm van een paddenstoel of juist zo plat als een schoteltje. Baarmoederpoliepen komen voor in verschillende vormen, maten en aantallen.


  • 28-09-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Bespreek jij alles met je vriendinnen?

  Waar in sommige tampon- en maandverbandreclames de vrolijke, in witte jurkjes over de straat huppelende vrouwen vandaan komen, is voor één op de vijf vrouwen in Nederland een groot raadsel. Lachen en huppelen?


  • 14-09-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Van huisarts naar gynaecoloog

  Driekwart van alle vrouwen met menorragie maakt zich zorgen over hevig bloedverlies, maar naar schatting gaat maar zo’n tien tot vijftien procent van de vrouwen daadwerkelijk op zoek naar medische hulp. Sterker nog: sommige vrouwen doen er zo’n zeven jaar over om de stap te zetten en het probleem aan te pakken.


  • 31-08-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Let’s get physical!

  Als je dan tijdens het menstrueren besluit om – geheel tegen je zin in – de stoute sportschoenen aan te trekken, is het belangrijk om een aantal dingen in de gaten te houden, zoals je voeding. Lees hier meer tips.


  • 17-08-15
  Lees meer
  Myomen

  Probleemloos de zwangerschap door

  Naast de bekende kwaaltjes die erop duiden dat je zwanger bent (misselijkheid, pijnlijke borsten en vermoeidheid) zijn er nog veel meer problemen die tijdens de zwangerschap kunnen optreden. Eén van deze moeilijkheden is een myoom in of bij de baarmoeder.


  • 03-08-15
  Lees meer
  Weetjes

  Menstruatiecup vs. tampon

  Zodra men het woord menstruatiecup hoort, kruipen de wenkbrauwen fronsend omhoog. Wat is de menstruatiecup precies en is het ook beter of fijner dan een tampon?


  • 20-07-15
  Lees meer
  Sterilisatie

  De ins en outs van sterilisatie en de menstruatie

  Voordat je de ingreep ondergaat, is het verstandig om jezelf goed in te lezen over de operatie zelf, de voor- en nadelen en de mogelijke bijwerkingen en klachten. Wist je bijvoorbeeld dat sterilisatie invloed kan hebben op jouw menstruatie?


  • 06-07-15
  Lees meer
  Weetjes

  Oma-onderbroeken en slobberbroeken

  Doorlekken is de grootste nachtmerrie van iedere menstruerende vrouw en vaak ook de reden dat je ’s ochtends niet die leuke witte jeans aantrekt, maar kiest voor een meer comfortabele variant die meer weg heeft van een wijdvallende slobberbroek.


  • 27-06-15
  Lees meer
  Weetjes

  Welke vragen stel ik aan de dokter?

  Op naar de dokter! Maar dan zit je daar, en dan? Welke vragen moet je stellen? En wat als de dokter je naar huis stuurt omdat hij of zij denkt dat het allemaal wel meevalt?


  • 15-06-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hoe hou je het fris?

  Vaginale luchtjes, een onderwerp wat al vervelend klinkt en als je er last van hebt ook daadwerkelijk vervelend is. Niemand zit te wachten op een rare geur down there.


  • 08-06-15
  Lees meer
  Hysterektomie

  Je baarmoeder verwijderen? Zeker weten?

  Ondanks de ingrijpende operatie wordt bij tweederde van de patiënten baarmoederverwijdering nog altijd aangeraden door de arts. Een lastige situatie, want tegenwoordig zijn er ook allerlei andere behandelmogelijkheden...


  • 18-05-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Dag heftige ongesteldheid

  "Ik denk dat ik hetzelfde verhaal heb als veel vrouwen: je weet niet wat normaal is. Je moeder vertelt je dat het erbij hoort." Sasja heeft de NovaSure-behandeling ondergaan en is nu, net als 93 procent van de andere vrouwen die de behandeling heeft ondergaan, verlost van haar heftige ongesteldheid.


  • 13-05-15
  Lees meer
  Weetjes

  De eerste menstruatie na de zwangerschap

  Na zes tot acht weken, drie maanden of zelfs na een half jaar pas. Het moment dat jouw menstruatie na de zwangerschap weer op gang komt, kan erg verschillen per vrouw. De reden? Alles wat er gedurende deze negen maanden (en erna) in jouw lichaam heeft plaatsgevonden.


  • 11-05-15
  Lees meer
  Weetjes

  Op vakantie en ongesteld, wat nu!

  Zwemmen terwijl je ongesteld bent, je tampon verwisselen op de vieze camping-wc of zelfs niet op tijd een toilet kunnen vinden, situaties waar we allemaal liever niet aan blootgesteld worden, maar soms wel aan moeten geloven. Wat doe je er aan?


  • 04-05-15
  Lees meer
  Weetjes

  Is je menstruatie erger als je ook ziek bent?

  Daar lig je dan, ziek op de bank met een kopje soep voor je neus waar je als een berg tegenop kijkt. En om de situatie nog net even wat erger te maken, ben je ook nog eens ongesteld...


  • 20-04-15
  Lees meer
  Myomen

  Waarom heeft de ene vrouw wel en de andere geen last van myomen?

  In Nederland hebben 1,8 miljoen vrouwen myomen in de baarmoeder. Echter veroorzaken deze vleesbomen bij lang niet alle vrouwen ook klachten. Vaak weet je zelf niet eens dat je een vleesboom hebt!


  • 06-04-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Waarom werkt de ene methode tegen hevig bloedverlies voor mijn vriendin wel en voor mij niet?

  Heb jij maandelijks te kampen met hevige bloedingen, krampen en zit je helemaal niet lekker in je vel? Er is één schrale troost, je bent niet de enige.


  • 23-03-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  De hele wereld op zijn kop bij hormoongebruik

  Daar loop je dan met je goede gedrag, misselijk en chagrijnig op weg naar je werk. En alsof dat nog niet genoeg is, begint er bij aankomst op kantoor een lichte hoofdpijn op te spelen. En dat terwijl je vandaag de hele dag in vergadering zit!


  • 09-03-15
  Lees meer
  NovaSure

  NovaSure en anticonceptie, hoe zit dat nou precies?

  Hevig menstrueel bloedverlies is een medisch erkende aandoening. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf vrouwen hier last van heeft. Veel vrouwen weten niet dat er oplossingen bestaan voor hevig menstrueel bloedverlies. Eén van die oplossingen is de NovaSure behandeling. Maar hoe werkt dat dan precies? En betekent dat dan ook dat je geen anticonceptie meer hoeft te gebruiken?


  • 26-02-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hevig bloedverlies en het polycysteus ovarium syndroom

  Ik hoor je denken, polycystewattes? Het polycysteus ovarium syndroom, of kortweg PCOS, is bij veel vrouwen een ietwat onduidelijk syndroom dat invloed heeft op de menstruatie.


  • 13-02-15
  Lees meer
  (Pre) Menopauze

  Het hoe en wat van de pre-menopauze

  Voorafgaand en na de menopauze vinden ook veranderingen plaats in het lichaam die onder de overgang vallen en, je voelt ‘m al aankomen, net zo vrolijk allerlei verschijnselen met zich meebrengen. Jammerlijk, maar aan deze natuurlijke processen valt weinig te veranderen. Wat zijn de klachten? Lees het hier!


  • 19-01-15
  Lees meer
  Hysterektomie

  Je baarmoeder behouden, ja of nee?

  Alsof het niets is laten in Nederland jaarlijks zo’n 27.500 vrouwen hun baarmoeder verwijderen. En om de situatie nog eens wat extra ernst te geven: in Amerika is één op de drie vrouwen rond haar 60ste levensjaar haar baarmoeder kwijt.


  • 05-01-15
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  6 tips om zelf je menstruatieklachten te verlichten!

  Is het weer die tijd van de maand waarin buikpijn, gespannen borsten en stemmingswisselingen centraal staan en waarin je liever met een doos bonbons onder de dekens kruipt dan met je vriendinnen op stap gaat?


  • 16-12-14
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hoe kan ik hevig bloedverlies herkennen?

  Moet jij net even vaker dan gemiddeld je tampon verwisselen? Of gebruik jij tampons én maandverband tegelijkertijd? Leer hier hoe je hevig bloedverlies kan herkennen!


  • 02-12-14
  Lees meer
  NovaSure

  PMS-klachten verminderen na NovaSure-behandeling

  Vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies hebben vaak ook last van het premenstrueel syndroom (PMS). PMS bestaat uit vele lichamelijke en psychische klachten zoals hoofdpijn, hartkloppingen, buikpijn etc.


  • 01-09-14
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hevig bloedverlies tijdens de menstruatie? Ga naar de dokter!

  Hevig menstrueel bloedverlies kan onder andere voorkomen bij myomen in de baarmoeder, ookwel vleesbomen genoemd. Myomen zijn eigenlijk goedaardige knobbels en bestaan voornamelijk uit spierweefsel.


  • 18-08-14
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Verlengde menstruatie na keizersnede

  Ongeveer 20 procent van de vrouwen die een keizersnede hebben ondergaan blijven nog heel lang na de keizersnede last houden van bloedingen.


  • 04-08-14
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Gynaecologen over hevig bloedverlies

  Marlies Bongers, gynaecoloog in het Máxima Medisch Centrum, zegt er het volgende over: “Er zijn veel vrouwen die last hebben van hevig menstrueel bloedve...


  • 11-06-14
  Lees meer
  NovaSure

  NovaSure behandeling in de basisverzekering

  De NovaSure behandeling wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland vergoed en valt in de basisverzekering onder medisch-specialistische zorg. Maar wat krijg je precies vergoed?


  • 13-05-14
  Lees meer
  NovaSure

  Hevige menstruatie eenvoudig te verhelpen

  Onderzoeker Josien Penninx toont aan dat hevige menstruatie eenvoudig te verhelpen is door verwijdering of beschadiging van het baarmoederslijmvlies


  • 24-03-14
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Een heftige menstruatie

  Marlies Bongers is gynaecoloog bij het Maxima Medisch Centrum, dat onderzoekt wat de beste behandeling is bij hevigemenstruaties: een Mirena-spiraal of een NovaSure-behandeling. Lees hier haar ervaringen over dit onderzoek.


  • 05-02-14
  Lees meer
  (Pre) Menopauze

  Hevig bloedverlies tijdens de overgang

  Na je veertigste jaar kan je menstruatie nog behoorlijk veranderen. Vaak is dat een geleidelijk proces en ga je hier als vrouw stap-voor-stap in mee.


  • 28-01-14
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hevig bloedverlies tijdens de menstruatie? Ga naar de dokter!

  Als je denkt dat je de enige bent die rondloopt met buikkrampen en rugpijn, van het ene op het andere moment verandert in een minder gezellige vriendin en uitgeput op de bank hangt als het weer die tijd van de maand is, heb je het mis.


  • 18-01-14
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Hevig bloedverlies is een medische aandoening

  Het zoeken naar een oplossing kan voor sommige vrouwen een lange tijd in beslag nemen. Lees hier meer over de oplossingen.


  • 14-01-14
  Lees meer
  NovaSure

  Viva artikel "Bloody nachtmerrie"

  Lees het artikel "Bloody nachtmerrie" van de VIVA en kom meer te weten over hevig menstrueel bloedverlies, ervaringen van lezers en oplossingen.


  • 04-02-13
  Lees meer
  Hysterektomie

  Libelle - 'Alles over de baarmoeder'

  De baarmoeder, of uterus, zit laag in het bekken tussen de blaas en de endeldarm. Lees hier meer over dit vrouwelijke orgaan in de Libelle.


  • 03-02-13
  Lees meer
  NovaSure

  Almere lifestyle - 'Mijn leven is totaal veranderd'

  Lees hier het artikel van Almere Lifestyle magazine over hevige menstruatie en hoe dat het leven van Marian van Haaften veranderde. Ze liet zich behandelen in het Flevoziekenhuis in Almere.


  • 09-02-12
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Esta - 'De maandelijkse horror'

  Voor wie dacht dat de gewone ongesteldheid maar ruim drie miljoen Nederlandse vrouwen last van hebben vervelend was: het kan erger! Eén op de vijf kampt elke maand met menorragie. Hoe voelt zulk ernstig bloedverlies? En vooral: is er een oplossing?


  • 23-12-11
  Lees meer
  Hevig bloedverlies

  Esta - 'Ontzettend ongesteld'

  In het artikel 'Ontzettend ongesteld' worden 6 vragen over overmatig bloedverlies beantwoord. Lees het complete artikel hier.


  • 25-11-11
  Lees meer
  Hysterektomie

  Libelle - 'Baarmoeder'

  Lees hier het artikel van Libelle over de baarmoeder en de bijbehorende klachten zoals bijvoorbeeld: menstruatiestoornissen, onvruchtbaar door endometriose, Baarmoederhalskanker en hevig bloedverlies.


  • 28-07-11