Weetjes

3 juni 2019 - 15:32

Uitslag winactie Libelle Zomerweek

De Libelle Zomerweek was een groot succes. Honderden vrouwen bezochten de Bloedserieus-stand op zoek naar informatie over een veel voorkomende aandoening: hevig menstrueel bloedverlies ofwel menorragie. Een bloedserieus probleem waar veel vrouwen last van hebben. De nieuwe, landelijke voorlichtingscampagne Bloedserieus (voorheen Draag-Weer-Wit) kon dan ook op veel positieve reacties rekenen.

De campagne Bloedserieus roept vrouwen op hun menstruatieverhaal te delen. Met elkaar én met de arts. Te veel vrouwen lopen namelijk door met klachten, terwijl hevig menstrueel bloedverlies nogal een impact heeft op het leven: psychisch, lichamelijk én sociaal. Aan die oproep werd goed  gehoor gegeven. Vrouwen wisselden onderling ervaringen uit en deelden  openhartig hun verhaal. Dapper: een aantal vrouwen durfde dit ook voor  de camera te doen. Een compilatie van deze mini-interviews is binnenkort op hevigbloedverlies.nl te zien.

In de stand was ook dit jaar weer een winactie: raad het aantal tampons in de glazen pot. Maar liefst 667 vrouwen waagden een gokje. Zij maakten daarmee kans op een Douglas cadeaubon ter waarde van 100 euro. Het juiste aantal raden bleek lastig, het merendeel gokte namelijk véél te laag. Slechts één persoon wist het exacte aantal: het waren er inderdaad 434. Gefeliciteerd met je prijs, Martine! Per e-mail heb je inmiddels bericht gehad.

Wil je meer informatie over de campagne Bloedserieus en over toekomstige voorlichtingsbijeenkomsten en events bij jou in de buurt? Bekijk dan de campagnepagina.