Bloedverlies vagina


Bloedverlies via de vagina

Hevig bloedverlies is een medisch erkend probleem. De medische term hiervoor is "menorragie". Als hevig menstrueel bloedverlies je agenda gaat beïnvloedden, dan spreken we van menorragie. Waar vroeger de gehele baarmoeder werd verwijderd, is dit tegenwoordig niet meer nodig om menorragie tegen te gaan. Er zijn namelijk ook andere oplossingen om hevig bloedverlies via de vagina onder controle te krijgen dan baarmoederverwijdering. De NovaSure-behandeling is daar een voorbeeld van. Deze behandeling duurt gemiddeld circa 90 seconden en hoeft slechts eenmaal te worden uitgevoerd. Tijdens deze poliklinische behandeling, die onder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd, verwijdert de gynaecoloog door middel van elektrische energie het slijmvlies van de baarmoeder. Dat heeft als effect dat vaginale bloedingen sterk verminderen of zelfs helemaal stoppen.

1 miljoen vrouwen

Ruim 1 miljoen vrouwen zijn inmiddels behandeld met de NovaSure-methode. Uit klinisch onderzoek blijkt dat meer dan 9 van de 10 vrouwen na de behandeling met NovaSure een normale of minder dan normale hoeveelheid bloed verliezen via de vagina. Bij sommige vrouwen was het vaginaal bloedverlies zelfs volledig gestopt. Ook gaven 4 van de 5 vrouwen aan meer tijd te hebben voor hun werk en andere dagelijkse activiteiten en minder bezigheden hoeven te verzuimen.

Geen last meer van hevig bloedverlies via de vagina

Veel vrouwen zijn van mening dat NovaSure, als oplossing voor overmatig bloedverlies via de vagina, hun de vrijheid heeft gegeven om volop van het leven te genieten. In een klinisch onderzoek naar de behandeling van NovaSure geven 4 van de 5 vrouwen aan meer tijd te hebben voor hun werk en dagelijkse activiteiten en minder activiteiten hoeven te verzuimen vanwege hevig bloedverlies via de vagina.

Gerelateerde pagina's: