Heftige menstruatie


Heftige menstruatie: wat is dat?

Overmatig bloedverlies, een langdurige, onregelmatige en/of pijnlijke menstruatie en tussentijds bloedverlies kunnen een stevige impact op je leven hebben. Het heeft lichamelijke gevolgen, denk aan vermoeidheid en bloedarmoede door ijzertekort, dus een verminderde weerstand. Maar de geestelijke impact is misschien nog wel ernstiger: gedwongen thuisblijven van werk, sociale afspraken mijden, sportlessen afzeggen en de voortdurende angst om door te lekken zijn veelgehoorde klachten.

800.000 vrouwen

Volgens de wereldgezondheidsraad heeft maar liefst 1 op de 5 vrouwen last van een heftige menstruatie ofwel menorragie. In Nederland zijn dat ruim 800.000 vrouwen. Sommigen hebben er al van jongs af aan last van, maar veel vrouwen krijgen er pas na hun 35ste mee te maken. Bijvoorbeeld na het stoppen met de pil. Soms zijn myomen of poliepen de boosdoeners. Bij 60 procent van de vrouwen is geen duidelijke oorzaak aan te wijzen, maar om risico’s uit te sluiten is het wél belangrijk onderzoek te laten doen.

Heftige menstruatie succesvol behandeld

Een heftige menstruatie is in veel gevallen eenvoudig te verhelpen met de NovaSure-mothode. Een klinische test heeft uitgewezen dat ruim 9 van de 10 vrouwen na de behandeling met NovaSure geen last meer hebben van hevig bloedverlies. Daarbij geven 4 op de 5 vrouwen aan meer tijd te hebben voor werk en dat zij geen activiteiten meer hoeven verzuimen vanwege heftige menstruatie. Tot op heden hebben wereldwijd 1 miljoen vrouwen gekozen voor NovaSure. In Nederland zijn duizenden vrouwen met succes behandeld.

Gerelateerde pagina's: