Hevige menstruatie

Oorzaken van hevige menstruatie

De hoeveelheid bloed bij hevige menstruatie is onder andere afhankelijk van de dikte van het opgebouwde baarmoederslijmvlies. De eierstokken maken hormonen die voor de opbouw van het baarmoederslijmvlies zorgen. Bij een daling van de hormoonspiegel stoot de baarmoeder het slijmvlies af en ontstaat een bloeding: de menstruatie. Ook de baarmoeder zelf kan de hoeveelheid bloed bij hevige menstruatie beïnvloeden. Bijvoorbeeld veranderingen in de vorm van de baarmoederholte door een poliep of een myoom kan hevige menstruatie tot gevolg hebben.

Hevige menstruatie klachten door myomen en poliepen

Myomen of poliepen geven doorgaans geen of weinig klachten en worden vaak bij toeval gevonden. De meeste myomen of poliepen groeien langzaam en blijven onopgemerkt. De plaats waar het myoom of de poliep zit kan hevige menstruatie veroorzaken. De menstruatie blijft in principe regelmatig. Het ruime bloedverlies, eventueel met stolsels, kan bloedarmoede geven waardoor vrouwen zich moe of kortademig kunnen voelen.

MyoSure, de medische oplossing voor hevige menstruatie

De MyoSure behandeling is een eenvoudige medische oplossing voor hevige menstruatie als gevolg van myomen of poliepen. Na de behandeling duurt het ongeveer 3 maanden voordat de menstruatiecyclus weer normaal verloopt en zal in de meeste gevallen de hevige menstruatie verleden tijd zijn.

Gerelateerde pagina's: