Menstruatie stoppen

NovaSure-behandeling vermindert of stopt de menstruatie

Geen kinderwens, maar wel last van menstruatieproblemen zoals hevig bloedverlies? NovaSure is een eenvoudige, eenmalige én veilige methode om bloedingen te verminderen of zelfs helemaal te stoppen. Tijdens de behandeling verwijdert de gynaecoloog het baarmoederslijmvlies met behulp van een nauwkeurige hoeveelheid radiofrequentie-energie. Doordat het baarmoederslijmvlies wordt verwijderd en niet de baarmoeder zelf, blijft de hormoonhuishouding hetzelfde, waardoor je niet vervroegd in de overgang raakt.

Poliklinische behandeling om menstruatie te stoppen

Met de NovaSure-methode kunnen klachten die soms al jaren lang spelen, binnen korte tijd poliklinisch worden verholpen. De procedure duurt gemiddeld namelijk slechts 90 seconden en maximaal 2 minuten, afhankelijk van de dikte van het baarmoederslijmvlies (endometrium). Voor de poliklinische behandeling is een plaatselijke verdoving van de baarmoedermond en een pijnstiller nodig. Je hoeft dus niet onder narcose.

Resultaat van behandeling om menstruatie te stoppen

Vrouwen die poliklinisch met de NovaSure-methode zijn behandeld, geven aan kortdurend last te hebben gehad van pijn die vergelijkbaar is met menstruatiekrampen. Na de behandeling herstellen de meeste vrouwen snel. Over het algemeen kunnen de dagelijkse activiteiten de volgende dag alweer worden hervat. De NovaSure-behandeling leidt bij 98 procent van de patiënten tot een succesvolle afname van de bloedingen en bij 75 procent zelfs tot het volledig stoppen van de menstruatie.

Gerelateerde pagina's: