Menstruatieklachten: 101 soorten

Overmatig bloedverlies, vermoeidheid, een pijnlijke menstruatie, bloedarmoede door ijzertekort, klonten in het bloed, stemmingswisselingen, PMS, hoofdpijn, een langdurige menstruatie, een korte cyclus, tussentijds bloedverlies. Er zijn nogal wat soorten menstruatieklachten. De oorzaak is niet altijd even duidelijk, al lijken schommelingen in de hormoonhuishouding een belangrijke rol te spelen bij het ontstaan.Veel van deze klachten gaan gepaard met hevig menstrueel bloedverlies, wat voor vrouwen een grote aanslag legt op het dagelijks leven. Want zeg nou zelf, om de 2 uur moeten verschonen om doorlekken te voorkomen is toch eigenlijk absurd!

Horen menstruatieklachten er nu eenmaal bij?

Veel vrouwen hebben last van een of meerdere menstruatieklachten 2. Maar de meeste vrouwen laten zich hier niet voor behandelen, omdat ze denken dat het er nu eenmaal bij hoort 4. Dat geldt ook de meest voorkomende klacht; hevig bloedverlies ofwel menorragie, een vervelende, medisch erkende aandoening waar 1 op de 5 vrouwen aan leidt 1. Maar als menstruatieklachten je agenda gaan bepalen, wordt het toch echt tijd om er iets aan te doen. Doorlopen met klachten is niet van deze tijd.

Eventuele oplossingen voor jouw menstruatieklachten

Met behulp van een menstruatiedagboek kan je inzichtelijk maken hoe groot het probleem precies is en in hoeverre dit je leven beïnvloedt. Dat is meteen een prima voorbereiding op het bezoek aan de (huis)arts. Samen kun je in kaart brengen wat eventuele oplossingen zijn. Veel menstruatieproblemen zijn eenvoudig te verhelpen met de NovaSure-methode. Deze poliklinische ingreep, die maximaal 2 minuten duurt, heeft een hoog slagingspercentage: 92 procent van de vrouwen is tevreden tot zeer tevreden en 95 procent raadt het anderen aan.

Gerelateerde pagina’s:

Terug naar overzicht