Myoom behandeling


Wat te doen bij myomen (vleesbomen)?

Het is lang niet altijd nodig om myomen (ook wel vleesbomen genoemd) in de baarmoeder te verwijderen, omdat ze lang niet altijd tot klachten leiden. Als er wel klachten zijn, zoals hevig menstrueel bloedverlies, een onregelmatige menstruatie of tussentijds bloedverlies, dan bestaat de eerste stap van de behandeling meestal uit het toedienen van medicijnen. Medicijnen die worden voorgeschreven zijn bijvoorbeeld ontstekingsremmers zoals Ibuprofen of Naproxen, hormonale medicijnen of bijvoorbeeld een anticonceptiepil.

Myomen verwijderen

Geeft een behandeling met medicijnen niet het gewenste effect, dan kan het advies zijn de vleesbomen te laten verwijderen. MyoSure is een relatief eenvoudige ingreep waarbij vleesbomen aan de baarmoederwand via de vagina worden verwijderd. De functionaliteit van de baarmoeder blijft dus behouden waardoor zwangerschap nog mogelijk is. De behandeling gebeurt meestal poliklinisch en onder plaatselijke verdoving.

Nieuwe myoom behandeling MyoSure

Bij de nieuwe myoom behandeling MyoSure blijft de vorm en functionaliteit van de baarmoeder behouden. De MyoSure myoom behandeling is een minimaal invasieve technologie om myomen te verwijderen. Tijdens de myoom behandeling wordt via de vagina een hysteroscoop ingebracht waarmee de binnenkant van de baarmoeder wordt bekeken. Vervolgens wordt er eveneens via de vagina een lang dun staafje in de baarmoeder ingebracht. Via een opening aan het uiteinde van het staafje worden de myomen in kleine stukjes weggesneden en opgezogen. Als de myomen volledig zijn verwijderd is de myoom behandeling klaar en worden het staafje en de hysteroscoop uit de baarmoeder en vagina verwijderd.

Gerelateerde pagina's: