Vleesboom verwijderen

Vleesboom verwijderen met MyoSure

MyoSure is een eenvoudige behandeling waarmee de gynaecoloog vleesbomen (myomen) kan verwijderen zonder in de baarmoeder te snijden. De baarmoeder en baarmoederwand blijven zo intact. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen die een kinderwens hebben. De behandeling kan poliklinisch en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, waardoor je nog dezelfde dag naar huis kunt.

De procedure

Tijdens de MyoSure-behandeling brengt de gynaecoloog een kijkbuis (hysteroscoop) in, waarmee de binnenkant van de baarmoeder wordt bekeken. Vervolgens wordt via de hysteroscoop een staafje in de baarmoeder ingebracht waarmee kleine stukjes van de vleesbomen worden weggehapt. Gemiddeld duurt het 10 minuten om een myoom van circa 3 centimeter te verwijderen. De meeste vrouwen kunnen de dagelijkse activiteiten na één of twee dagen alweer hervatten.

Veilige methode om vleesbomen te verwijderen

Direct na de MyoSure-behandeling kun je last hebben van kramp, lichte pijn, misselijkheid en/of braken. Ook een roodachtige, geelachtige of bruinachtige afscheiding is normaal. Na gemiddeld drie maanden is duidelijk hoe de menstruatiecyclus verder verloopt. MyoSure is een veilige methode om vleesbomen te verwijderen en zo hevig menstrueel bloedverlies te verminderen. Complicaties komen zelden voor: in minder dan 2 procent van de gevallen.