Bereid je voor

Welke informatie heeft de huisarts van je nodig?

Veel vrouwen aarzelen om naar de huisarts te gaan met menstruatieproblemen. Dat is jammer. Hevig bloedverlies is een erkende medische aandoening waarvoor oplossingen bestaan. Doorlopen met klachten is niet meer van deze tijd. Dus maak vandaag nog een afspraak. Tip: bedenk van te voren goed wat je wilt vragen en breng je klachten in kaart. Bijvoorbeeld met behulp van een menstruatiedagboek en/of met de vragenlijst. Aan de hand daarvan kan je inzichtelijk maken hoe groot het probleem precies is en in hoeverre menstruatie je leven beïnvloedt .

Wat kan je verwachten?

  • Vragen van de arts zodat deze de symptomen in kaart kan brengen
  • Een inwendig onderzoek
  • Doorverwijzing naar de gyneacoloog

Invullen & Meenemen

Afspraak gemaakt met de huisarts of specialist? Bereid je goed voor. Bedenk vooraf welke vragen je wilt stellen en breng je menstruatieproblemen in kaart. Vul de vragenlijst in en/of houd een menstruatiedagboek bij.

Menstruatiedagboek

Een menstruatiedagboek bijhouden is de perfecte voorbereiding op een bezoek aan de huisarts of specialist. In hoeverre beïnvloedt je menstruatie je dagelijkse functioneren? Door een dagboek wordt de impact van hevig bloedverlies op je dagelijkse leven inzichtelijk en dus beter bespreekbaar.

Download menstruatiedagboek
Verstuur PDF per e-mail

Vragenlijst

Wanneer is er sprake van normaal bloedverlies en wanneer van hevig? Deze vragenlijst helpt om inzichtelijk te maken in hoeverre er sprake is van een medisch probleem. Vul ‘m in en print ‘m uit. Zo ben je meteen goed voorbereid op een bezoek aan de huisarts of specialist.

Oplossingen & behandelingen

Vrouwen beseffen vaak niet dat er oplossingen bestaan. Zet een punt achter heftige menstruatiebloedingen. Als menstruatie je agenda bepaalt, wordt het tijd om er iets aan te doen.

Bekijk mogelijke oplossingen
Stel een vraag

Onze gynaecologen vertellen je graag meer

Vera
Vera
Els
Els

Vul het ‘stel een vraag formulier’ in en gynaecoloog Vera of gynaecoloog Els zullen naast de werkzaamheden in het ziekenhuis je vraag zo snel mogelijk beantwoorden. Heb je last van hevig bloedverlies, wil je weten of de NovaSure behandeling iets voor jou is of durf je niet naar de dokter? Onze gynaecologen beantwoorden graag je vraag. Het is handig om te weten hoe oud je bent en of je al eens met je probleem bij de dokter bent geweest. Zo kunnen zij je een persoonlijk advies geven.

Veelgestelde vragen
Vragenformulier tijdelijk uitgeschakeld

In verband met het coronavirus kunnen er momenteel helaas geen vragen beantwoord worden door onze gynaecologen Vera en Els. Hopelijk zien we je op een later moment weer terug op de website met je vragen, we helpen je dan graag verder!