Daphne (33) - Heeft last van hevig bloedverlies en pijn

“Omdat ik zwanger probeer te worden is hormoontherapie geen optie. Lastig, want sinds een paar jaar heb ik ontzettend veel pijn én veel bloedverlies als ik ongesteld ben.”

“Pas sinds een jaar of twee besef ik dat zoveel bloedverlies niet normaal is. Soms denk ik dat ik zojuist een miskraam heb gehad als ik zie hoeveel bloed er in de wc ligt. Ik gebruik de grootste tampons die er zijn én daarbij ook maandverband. En nog moet ik me om het uur verschonen, anders lek ik door. Als ik ongesteld ben, draag ik sowieso geen kleding in lichte kleuren. Ook ben ik ontzettend moe, waardoor ik vaak afspraken moet afzeggen. Festivals en uitgaan zijn een ramp, want ik moet constant naar het toilet om me te verschonen.”

“Ik verlies niet alleen enorm veel bloed, het doet ook nog eens ontzettend pijn. De eerste twee dagen slik ik soms vier pijnstillers per dag. Dat is echt nodig, want soms kan ik nauwelijks lopen van de kramp. In eerste instantie dacht de huisarts dat ik op mijn baarmoeder een poliep had. Ik liet een onderzoek doen bij een gynaecoloog. Uiteindelijk bleek er geen poliep te zitten, maar schijnt mijn baarmoederslijmvlies heel dik te zijn. De dokter raadt me aan de pil te gaan gebruiken, maar dat wil ik niet. Ik probeer namelijk zwanger te worden. Anticonceptie is dan geen optie.”

Reactie van de gynaecoloog

“Het lijkt me in dit geval goed om een hysteroscopie te laten doen, waarbij via de vagina een camera in de baarmoeder wordt ingebracht. Daarmee kan worden bekeken of er afwijkingen zijn. Mocht er niks te zien zijn, dan kun je misschien Cyklokapron gaan gebruiken. Dit wordt vaak voorgeschreven aan mensen met bloedstollingsziekten of mensen die om andere redenen te lang blijven bloeden. Het bevordert de stolling, waardoor de bloeding kan afnemen.”

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?