MyoSure behandeling na een miskraam

MyoSure behandeling na een miskraam
12 september 2017
MyoSure

Het behoeft natuurlijk geen toelichting dat een miskraam voor een vrouw een ingrijpende gebeurtenis is. Het ene moment ben je dolgelukkig in verwachting van een kindje, het andere moment voel je je letterlijk leeg van binnen. Dat een miskraam soms óók nog een flinke nasleep kent, helpt natuurlijk niet mee. Dikwijls lost je lichaam het geheel op natuurlijk wijze op, maar het komt helaas regelmatig voor dat restweefsel of zelfs het vruchtje achterblijft in de baarmoeder. In zo’n geval kan Myosure een relatief laagdrempelige oplossing bieden.

MyoSure behandeling na een miskraam

Hoewel er nog altijd weinig over wordt gesproken, krijgt maar liefst 1 op de 5 vrouwen boven de 35 te maken met een miskraam. Boven de 40 loopt dat percentage zelfs op tot 40%. Een ingrijpende gebeurtenis, zéker wanneer je te maken krijgt met een lange nasleep. Als na een miskraam weefsel achterblijft in de baarmoeder, wordt vaak meteen gedacht aan curettage. Maar er zijn meer – soms minder hobbelige – wegen die naar Rome leiden. Zo wordt de MyoSure weefselverwijderingsbehandeling poliklinisch uitgevoerd in gemiddeld slechts 10 minuten. De MyoSure procedure is een behandeling waarbij myomen & poliepen, maar óók zwangerschapsresten veilig en effectief kunnen worden verwijderd zonder in de baarmoeder te snijden. De baarmoederwand blijft volledig intact en het herstel is snel; een pré voor vrouwen die graag snel opnieuw zwanger willen worden.

MyoSure versus curettage

Curettage en MyoSure zijn beide technieken die worden ingezet om achtergebleven zwangerschapsweefsel te verwijderen. Maar wat is nu precies het verschil en belangrijker: welke methode is voor jou het meest geschikt? Die vraag moet je gynaecoloog beantwoorden. Bij een curettage wordt met een soort lepeltje – de curette – het weefsel weg geschraapt. In sommige gevallen gebeurt dat poliklinisch, maar meestal wordt een curettage uitgevoerd onder lichte narcose of met een ruggenprik, zonder gebruik te maken van een camera. De MyoSure behandeling maakt gebruik van een nieuwe techniek waarbij (onder plaatselijke verdoving) het weefsel mechanisch wordt verwijderd en meteen wordt afgezogen. Dankzij een camera blijft het operatiegebied nauwkeurig in beeld, wat de veiligheid en precisie ten goede komt. Er wordt niet in de baarmoederwand gesneden, enkel weefsel weggezogen. De (functionaliteit van de) baarmoeder blijft dan ook volledig intact. Essentieel wanneer je opnieuw zwanger wilt worden. De behandeling zelf duurt zo’n 10 minuten en het herstel is doorgaans zeer snel. Ook fijn; er komen geen hormonen aan te pas. De MyoSure behandeling is óók daarom heel geschikt voor vrouwen die graag snel opnieuw zwanger willen worden.

MyoSure; de voordelen op een rijtje

  • Snel, efficiënt en veilig
  • Baarmoeder(wand) blijft behouden
  • MyoSure wordt vaak prettiger ervaren als curettage
  • Geen voorbehandeling nodig
  • Geen gebruik van hormonen
  • Behandelingsduur circa 10 minuten
  • Snel herstel
  • Geschikt voor vrouwen die zwanger willen worden
  • MyoSure wordt vergoed door zorgverzekeraars

Meer weten of MyoSure? Raadpleeg je huisarts

Heb jij de enorme pech ervaren van een miskraam en heb je het gevoel dat er weefsel is achtergebleven in je baarmoeder? Raadpleeg je huisarts of gynaecoloog en informeer naar de MyoSure behandeling. Indien je twijfels hebt of nog met vragen rondloopt, kun je altijd anoniem online je vraag stellen bij gynaecoloog Vera Haitsma.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?