Oma-onderbroeken en slobberbroeken

Oma-onderbroeken en slobberbroeken
27 juni 2015
Weetjes

Het is ongetwijfeld elke vrouw wel eens overkomen. Is het niet de eerste keer dat je ongesteld werd, dan is het wel die ene keer dat je vergeten was om tampons mee te nemen. Doorlekken is de grootste nachtmerrie van iedere menstruerende vrouw en vaak ook de reden dat je ’s ochtends niet die leuke witte jeans aantrekt, maar kiest voor een meer comfortabele variant die meer weg heeft van een wijdvallende slobberbroek.

Bang om door te lekken?

Onderbroeken tot aan je navel en joggingsbroeken die zo wijd zijn dat je er met twee man in kan kruipen. Heerlijk, al die comfortabele kleding die je ineens elke dag met een goed excuus kan dragen, maar sexy is anders. Op je werk kijken ze je waarschijnlijk met een scheef oog aan als je ineens in je huiskloffie op je bureaustoel neerploft, maar in een strak topje met een smetteloos witte broek zit je zelf vaak weer niet lekker in je vel. Hoe doe je dat, ongesteld zijn en er tóch leuk uit blijven zien? Deze tips helpen je de week door!

Comfi broeken

We snappen dat je tijdens je menstruatie het liefst elke dag je slobberbroek aantrekt, maar voor sommige gelegenheden is dat misschien niet helemaal gepast. Toch hoeft comfortabele kleding niet meteen te zeggen dat je er ook saai uit moet zien! Comfortabel is naast die joggingbroek ook een baggy jeans met stoere blouse, een fijne legging met een wijdvallende trui of een maillot of dikke panty met een comfi jurkje. Daarnaast bestaan er ook superstretchy broeken en vind je de laatste tijd ook veel ‘joggers’: joggingbroeken in een modern jasje!

Lange vesten

Een dik, lang vest zit niet alleen enorm lekker, het kan eventuele ‘menstruele probleempjes’ ook goed verbloemen! Daarbij is een goed vest een echte eyecatcher waardoor de rest van je outfit bijvoorbeeld kan bestaan uit een comfortabele broek met een fijn shirt.

Summertime!

Een wijde, katoenen broek is in de winter misschien niet zo fijn, maar in de zomer is de broek lekker luchtig en comfortabel! Ook een lange rok is ’s zomers een ‘gouwe ouwe’ en zit tegelijkertijd ook heerlijk. Alleen even lastig op de fiets.

Draag weer wit!

Is jouw menstruatie zo hevig dat je onder geen beding een witte broek aan durft uit angst om door te lekken? Kijk dan eens rond op deze website. Er zijn namelijk verschillende behandelopties om hevig bloedverlies een halt toe te roepen. Ook vindt jaarlijks de Draag-Weer-Wit-Week plaats. Een week waarin ziekenhuizen in het hele land voorlichting geven over menorragie.

Mix en match

Tegenwoordig zijn er genoeg fijne sweaters, baggy broeken en andere items die lekker zitten én hartstikke leuk staan. Het internet is een bron van inspiratie. Mix en match jouw ‘grauwe’, comfi kleding met elementen die de show stelen. Je hoeft er echt niet saai bij te lopen!

Extra onderbroek

Een allerlaatste tip: zorg dat je een extra onderbroek in je tas hebt zitten. Zo heb je tijdens spoedgevallen altijd iets om naar te grijpen en ga je ook de bijkomstige nare luchtjes uit de weg.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?