Waarom werkt de ene methode tegen hevig bloedverlies voor mijn vriendin wel en voor mij niet?

Waarom werkt de ene methode tegen hevig bloedverlies voor mijn vriendin wel en voor mij niet?
23 March 2015
Behandelingen

Heb jij maandelijks te kampen met hevige bloedingen, krampen en zit je helemaal niet lekker in je vel? Er is één schrale troost, je bent niet de enige. Eén op de vijf vrouwen heeft namelijk last van ‘menorragie’, een chique woord voor deze hevige menstruatiebloedingen en alle bijbehorende pijntjes en chagrijntjes van dien.

Chagrijnige vrouwen

Want chagrijnig kan je ervan worden! 77 procent van de vrouwen die last heeft van menorragie is humeurig of gedeprimeerd. Als je dat dan ook nog eens combineert met de 85 procent van de vrouwen die zich misselijk en vermoeid voelt, de 76 procent die maandelijks wordt overdonderd met fikse krampen en de 69 procent waarbij hoofdpijn de standaard is, is het ook niet gek als je voor de zoveelste keer niet komt opdagen op een feestje omdat je ongesteld bent. Gelukkig wil dat niet direct zeggen dat je er de rest van je leven dan ook maar mee moet dealen!

Ervaringen van anderen

Er zijn verschillende behandelopties die jou van je klachten af kunnen helpen. Bij het kiezen van de juiste behandeling voor jou is het goed om op zoek te gaan naar meer informatie en kan je luisteren naar de ervaringsverhalen van anderen. Heeft jouw vriendin bijvoorbeeld net haar baarmoederslijmvlies laten verwijderen en loopt ze nu elke week van de maand met een grote lach op haar gezicht? Grote kans dat jij dan ook enthousiast wordt over de ingreep! Toch wil het succes van de behandeling bij jouw vriendin niet direct zeggen dat het ook een succesvolle behandeling is voor jou. Waarom werkt niet elke methode voor iedereen even goed?

Welke methode past bij mij?

Ondanks de vele overeenkomsten die je hebt met je vriendin, zit haar lichaam heel anders in elkaar dan die van jou en hebben jullie andere klachten en behoeften in het leven. Ook op dit gebied. Jouw vriendin kan bijvoorbeeld om hele andere redenen last hebben van hevige menstruaties. Bij de ene vrouw worden ze bijvoorbeeld veroorzaakt door vleesbomen (myomen) of poliepen, bij de andere vrouw ligt het simpelweg aan de leeftijd. Echter blijft de oorzaak in de meeste gevallen onduidelijk en is er vaak sprake van een spontane verstoring van de hormonale cyclus. Het is dus goed mogelijk dat de ene methode bij je vriendin wel werkt, maar voor jou minder effectief is. Om een goed beeld te krijgen van de voor- en nadelen van elke behandeling, is het slim om alle behandelingen met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?