Bloedserieus agendatip: webinar op 19 november

Bloedserieus agendatip: webinar op 19 november
5 november 2020
Nieuws

Voor veel vrouwen is het een herkenbaar probleem: eigenlijk zou je voor je abnormaal hevige menstruatie naar de huisarts moeten. Maar elke maand opnieuw denk je: volgende keer gaat het vast beter. Voor je het weet ben je een paar jaar verder. Door de coronacrisis wordt die termijn misschien nog verder opgerekt.

Herkenbaar/Gaat dit soms over jou? Meld je dan vandaag nog aan voor een speciaal webinar over hevig menstrueel bloedverlies (HMB) op donderdagavond 19 november. Het event wordt georganiseerd door platform voor vrouwengezondheid Cycle Care in samenwerking met de campagne Bloedserieus. Tijdens het online event leggen gynaecologen Dorenda van Dijken en Vera Haitsma uit wat hevig menstrueel bloedverlies precies is. Hoe ontstaat het? Wat is er aan te doen? Wanneer is er sprake van een medisch probleem? Gespreksleider is de bekende presentatrice en actrice Fabienne de Vries.

Het Zoom-event begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer tot 21.00 uur-21.15 uur. Goed om te weten: je kunt het event anoniem beluisteren en bekijken. Ook is er de mogelijkheid om algemene vragen te stellen. Op de dag van het event ontvang je een link waarmee je kunt inloggen én uitleg krijgt over hoe dat anoniem vragen stellen werkt.

Deelname is helemaal gratis. Maar let op: meld je alleen aan als je straks ook écht inlogt. HMB is een bloedserieus probleem waar heel veel vrouwen last van hebben. Zo’n 500.000 in de leeftijdscategorie 35-55 jaar om precies te zijn. Het merendeel schuift het maken van een afspraak met de (huis)arts eindeloos voor zich uit. De belangstelling voor dit webinar, waarin maar liefst twee experts op het gebied van HMB uitleg geven, is naar verwachting groot. Het aantal plaatsen is helaas beperkt en vol = vol.

Denk je dat je last hebt van HMB en wil je een einde maken aan je probleemmenstruatie? Meld je dan vandaag nog aan via cycle.care/nl. En markeer de datum (19-11) en aanvangstijd (20.00 uur) met bloedrode stift in je agenda. Aanmelden kan tot donderdag 19 november 18.00 uur.

Over de HMB-experts

Gynaecoloog Dorenda van Dijken werkt al ruim vijfentwintig jaar in het OLVG West in Amsterdam.  Haar specialiteiten zijn de overgang, vulva- en baarmoedermondafwijkingen en algemene benigne gynaecologie. Zij is voorzitter van de Dutch Menopause Society en projectleider bij de gynaecologenvereniging NVOG. Samen met een team menopauzeverpleegkundigen runt zij de grootste overgangspoli van Nederland. Onlangs verscheen haar boek Hart & Hormonen – Fit de overgang in, dat zij samen met cardioloog Janneke Wittekoek schreef.

Gynaecoloog Vera Haitsma heeft na haar opleiding als gynaecoloog in het Ikazia ziekenhuis en het Havenziekenhuis in Rotterdam gewerkt. Zij is gespecialiseerd in poliklinische behandelmethoden bij gynaecologische problemen. Naast haar huidige werk als gynaecoloog bij vrouwenzorgkliniek Karmenta geeft ze les aan de zorgacademie van het Erasmus MC. Ook beantwoordde ze jarenlang vragen van vrouwen met probleemmenstruaties via de website hevigbloedverlies.nl.

Over Cycle Care

Op online vrouwengezondheidsplatform Cycle Care vind je informatie over onderwerpen als menstruatie, overgang, vruchtbaarheid en seksualiteit. Je leest er ervaringsverhalen, er is een webshop en je kunt geregeld webinars bijwonen onder leiding van gezondheidsexperts. Meer informatie: cycle.care/nl.

Over de campagne Bloedserieus

De landelijke voorlichtingscampagne Bloedserieus informeert vrouwen over mogelijke oorzaken en behandelopties bij hevig menstrueel bloedverlies. Het jaar rond én tijdens de jaarlijkse campagnemaand in november. Meer informatie: hevigbloedverlies.nl/bloedserieus.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?