Ervaringen met MyoSure

Ervaringen met MyoSure
21 januari 2017
MyoSure

Ruim 1,8 miljoen Nederlandse vrouwen hebben myomen in de baarmoeder. Gelukkig merken de meeste vrouwen daar niets van. Slechts een kwart ondervindt ernstige klachten van een myoom. Daarnaast kampt nog eens een half miljoen vrouwen met poliepen in de baarmoeder, waarvan ongeveer de helft daadwerkelijk ongemak ondervindt. Myomen en poliepen kunnen o.a. zorgen voor hevig menstrueel bloedverlies en pijn tijdens de menstruatie. Vrouwen blijven daar vaak mee rondlopen, terwijl myomen en poliepen met de MyoSure behandeling tegenwoordig relatief eenvoudig kunnen worden verwijderd. Benieuwd naar de ervaringen van vrouwen?

MyoSure behandeling

Was het verwijderen van poliepen en myomen vroeger een hele chirurgische ingreep, tegenwoordig ligt dat gelukkig anders. Zo wordt de MyoSure weefselverwijderingsbehandeling poliklinisch uitgevoerd in gemiddeld slechts 10 minuten.

Ervaringen met MyoSure

Gelukkig zijn de ervaringen van verwijderen myomen/poliepen tegenwoordig een stuk positiever dan vroeger. Natuurlijk: het is niet iets waar je naar uitkijkt, maar de behandeling is snel, veelal pijnvrij en zonder consequenties. Er bestaat een kleine kans dat een myoom of poliep terug groeit, maar zoals je eerder kon lezen, is het dan nog altijd maar de vraag of je hier daadwerkelijk klachten van ondervindt. Het gros van de vrouwen vraagt zich na afloop van de MyoSure behandeling dan ook vaak af waarom zij dit niet veel eerder hebben laten doen.

Algemene ervaringen MyoSure

  • Niet of nauwelijks pijn tijdens de ingreep
  • Verdoving valt mee (plaatselijk in baarmoedermond)
  • Snelle behandeling (ter indicatie: de verwijdering van een myoom met omvang van 3cm duurt zo’n 10 minuten)
  • Zelfde dag nog naar huis
  • Snel herstel en snel dagelijks leven weer oppakken•Veel prettiger dan currettage
  • Heerlijk om van de maandelijkse klachten af te zijn!

Eline (29)

Eline onderging de MyoSure behandeling in 2013

“Tot 5 jaar geleden, had ik eigenlijk nooit stilgestaan bij mijn maandelijkse periode. Was gewoon nooit een big deal. Ineens veranderde dat. De klachten namen in rap tempo toe en op een gegeven moment was get zó erg, dat ik al ruim een week van tevoren op zag tegen m’n menstruatie. Mijn huisarts verwees me uiteindelijk door naar de gynaecoloog, die kwam erachter dat ik een vleesboom had en zo kwam het dat ik vorig jaar een MyoSure behandeling onderging.

Eerlijk is eerlijk: ik zag er enorm tegenop, maar uiteindelijk is het me 100% meegevallen. De verdoving was heel even vervelend, maar van de weefselverwijdering heb ik niets gevoeld. Binnen een kwartier was het klaar en ik kon dezelfde dag nog naar huis. Heel fijn! Gelukkig herstelde ik vrij vlot en achteraf kan ik alleen maar zeggen dat ik dit veel eerder had moeten doen. Zo fijn om je niet de halve maand druk te maken om je menstruatie. Bovendien ben ik blij dat de behandeling geen consequenties heeft voor een eventuele kinderwens. Want ja, die wordt bij mij steeds sterker. MyoSure is een hormoonvrije behandeling, waarbij niet wordt gesneden in de baarmoeder. De baarmoeder blijft dus intact en dat is één van de redenen waarom mijn gynaecoloog met deze oplossing kwam. Ik ben er nog elke maand blij om!”

Vermoed jij myomen of poliepen? Raadpleeg je huisarts

Heb jij last van hevig bloedverlies ten heb je het vermoeden dat dit wordt veroorzaakt door een poliep of myoom (vleesboom)? Raadpleeg je huisarts en informeer naar de MyoSure behandeling. Lees hier hoe je je kan voorbereiden op een huisarts bezoek en download het menstruatiedagboek.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?