Stel je vraag over (hevige) menstruaties en overgangsklachten

Stel je vraag over (hevige) menstruaties en overgangsklachten
10 november 2015
Menstruatie

‘Waarom heeft mijn vriendin geen last van hevige menstruaties en voel ik me elke maand zo belabberd? Waarom heb ik er überhaupt last van? En belangrijker: hoe kom ik van deze heftige menstruatie af?’ Als je last hebt van veel bloedverlies tijdens je menstruatie, spoken er waarschijnlijk allerlei vragen door je hoofd waar je graag een antwoord op wilt. Daarom geven we je de mogelijkheid om (geheel anoniem) je vragen te stellen aan een gespecialiseerde arts.

Vul je vraag in via dit formulier

Veel bloedverlies tijdens je menstruatie is niet normaal

Wat veel vrouwen niet altijd beseffen, is dat een zware menstruatie niet helemaal gewoonlijk is én dat er oplossingen voor zijn. Het is daarom belangrijk dat vrouwen zich bewust worden van het feit dat het niet gebruikelijk is om noodgedwongen thuis te blijven van werk of een verjaardag af te slaan omdat het in die ene week van de maand simpelweg te veel gevraagd is.

Komt dit jou bekend voor en maak je je zorgen over jouw ongesteldheid? Schroom dan niet om je vraag te stellen aan onze gynaecoloog! Regelmatig beantwoordt dr. Vera Haitsma al jouw vragen omtrent overgangsklachten, hevige menstruaties en alles wat daarbij komt kijken. Door het contactformulier in te vullen, kun je een vraag stellen aan gynaecoloog Vera Haitsma. Zij zal je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Veel gestelde vragen over veel bloedverlies tijdens de menstruatie

Sommige vragen zijn zo specifiek dat je deze wel aan een arts of gynaecoloog moet stellen, maar er zijn ook vragen die voor iedereen gelden, zoals: wat zijn de behandelingen bij een heftige menstruatie, welke klachten kunnen er nog meer voorkomen en wat komt er allemaal bij een onderzoek kijken? Bekijk de veel gestelde vragen om te kijken of jouw vraag al is beantwoord.

Deel jij je overgangsklachten en menstruatieperikelen met je vriendinnen?

Naast het stellen van je vraag aan dr. Haitsma, kun je ook je vriendinnen raadplegen. Maar ondanks dat we onze meest intieme geheimen met elkaar delen en soms zelfs samen naar het toilet gaan, hoor je ons niet meer als het aankomt op het delen van onze overgangsklachten of ongesteldheidsperikelen. Waarom we liever niet over deze onderwerpen praten, is niet helemaal duidelijk. Want zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan onder het genot van een kop koffie en lekker stuk taart te klagen over alle maandelijkse ellende, opvliegers of andere overgangsverschijnselen?! Wat wel duidelijk is, is dat een goed gesprek met je vriendin of moeder je kan laten inzien dat jouw klachten helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn en er gelukkig van alles aan te doen is. Ga samen op zoek naar een oplossing, breng je klachten in kaart met deze vragenlijst en maak een afspraak bij de huisarts.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?