Waarom begint een huisarts niet zélf over NovaSure of MyoSure?

Waarom begint een huisarts niet zélf over NovaSure of MyoSure?
24 februari 2017
NovaSure

Regelmatig wordt de vraag gesteld, waarom huisartsen niet specifiek de NovaSure of MyoSure behandeling aanraden in het geval van hevige menstruatieklachten. Het antwoord is simpel. In eerste instantie proberen de meeste huisartsen het probleem zelf op te lossen. Pas als dit niet lukt, zullen ze doorverwijzen naar een gynaecoloog. De vraag is natuurlijk waar jij zélf de voorkeur aan geeft.

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je wel of niet wilt. Veel huisartsen zullen in eerste instantie overgaan tot het voorschrijven van medicatie op basis van hormonen. Vind je dat geen probleem, dan is dit uiteraard het proberen waard. Maar veel vrouwen willen zichzelf niet onnodig hormonen toedienen en zéker niet voor langere tijd. Wanneer de oorzaak bijvoorbeeld is gelegen in myomen of poliepen, zal medicatie geen oplossing zijn. Bij een hormonale disbalans ligt dit weer heel anders. De oorzaak is dus bepalend voor de oplossing.

Bereid je goed voor!

Bedenk dus van tevoren wat je wilt vragen en houd waar mogelijk een menstruatiedagboek bij, zodat het probleem goed in kaart kan worden gebracht. Indien sprake is van abnormaal bloedverlies en de menstruatie jouw leven ernstig beïnvloedt, kun je er natuurlijk altijd staan op doorverwijzing naar een gynaecoloog.

NovaSure & MyoSure brochures

Feit is dat de meeste vrouwen weinig afweten van de verschillende behandelmethoden, waardoor een oplossing van het probleem vaak lang op zich laat wachten. Wij raden dan ook aan om de NovaSure brochure en de MyoSure brochure vast door te nemen, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Zo weet je in elk geval wat de mogelijkheden zijn en kun je je huisarts er specifiek om vragen! Je kunt ook altijd een vraag stellen aan Gynaecoloog Vera.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?