NovaSure behandeling: waar kun je terecht?

NovaSure behandeling: waar kun je terecht?
11 december 2017
NovaSure

Last van hevige menstruatieklachten? De NovaSure behandeling is een innovatieve methode om die klachten te verminderen door middel van de verwijdering van baarmoederslijmvlies. Maar waar kun je nu terecht voor een dergelijke behandeling? En wordt NovaSure vergoed door de zorgverzekeraar?

Wanneer NovaSure?

Veel huisartsen zullen hevige menstruatieklachten zelf proberen op te lossen door medicatie voor te schrijven. Echter, is dit lang niet altijd een bevredigende oplossing voor vrouwen, omdat die medicatie hormonen bevat. Doorverwijzing naar een gynaecoloog kan uitkomst bieden. Zo kan meteen worden beoordeeld of je bijvoorbeeld in aanmerking komt voor de NovaSure behandeling.

Waarom NovaSure?

De NovaSure behandeling wordt vaak poliklinisch uitgevoerd, zodat je dezelfde dag nog naar huis kunt. De behandeling duurt nog geen 2 minuten en kent nauwelijks nasleep en een klinische test heeft uitgewezen dat 9 van de 10 vrouwen geen menstruatieklachten meer ondervinden na de behandeling. Een effectieve methode dus, míts je geen kinderwens (meer) hebt en de klachten afkomstig zijn van aanwezig baarmoederslijmvlies. Belangrijk detail: NovaSure wordt altijd vergoed door de zorgverzekeraar.

Waar kun je terecht voor NovaSure?

Ziekenhuizen en privéklinieken door heel Nederland werken met de NovaSure behandeling, maar het is zeker raadzaam om alvast uit te zoeken waar je eventueel terecht kunt. Zie jij NovaSure dus als een ideale oplossing voor jouw menstruatieklachten? Check dan hier waar je terecht kunt bij jou in de buurt en vraag je huisarts om een doorverwijzing.

Meer informatie over de NovaSure behandeling vind je hier.

Ernstige menstruatieklachten? Raadpleeg je huisarts

Heb jij last van hevig bloedverlies en heb je het vermoeden dat dit wordt veroorzaakt door (een teveel aan) baarmoederslijmvlies? Raadpleeg je huisarts en informeer naar de NovaSure behandeling. Check hier van tevoren waar bij jou in de buurt de NovaSure behandeling wordt uitgevoerd, zodat je eventueel om een doorverwijzing kunt vragen.

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?