Van huisarts naar gynaecoloog

Van huisarts naar gynaecoloog
31 augustus 2015
Behandelingen

Het is algemeen bekend dat vrouwen dikwijls kunnen twijfelen over de meest simpele dingen in het leven. Waar mannen gewoon dat stuk melkchocolade met hazelnoten uit het rek trekken, blijven vrouwen drie minuten voor het mooiste schap in de supermarkt staan omdat ze niet kunnen kiezen tussen puur, hazelnoot of die met stukjes karamel. En zo gaat dat niet alleen met de onschuldige keuze over welke chocoladereep je vanavond op de bank openmaakt, maar ook met zaken die wat zwaarder meewegen in het leven.

Twijfel niet langer!

Een oplossing vinden voor jouw menstruatieprobleem is één van de zaken waarbij twijfelen geen onschuldige bezigheid is. Driekwart van alle vrouwen met menorragie maakt zich zorgen over hevig bloedverlies, maar naar schatting gaat maar zo’n tien tot vijftien procent van de vrouwen daadwerkelijk op zoek naar medische hulp. Sterker nog: sommige vrouwen doen er zo’n zeven jaar over om de stap te zetten en het probleem aan te pakken.

De huisarts

Veel vrouwen aarzelen om naar de huisarts te gaan. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want niet iedereen weet dat abnormaal bloedverlies geen onderdeel is van een normale menstruatie. Toch is menorragie een erkende medische aandoening en zijn er oplossingen die jou kunnen helpen om van je klachten af te komen. Tip: bereid je van tevoren goed voor op het gesprek met de dokter. Denk na over de vragen die je wilt stellen, vul deze vragenlijst in en houd een menstruatiedagboek bij.

Naar de gynaecoloog

Als je bij de dokter bent geweest, is het tijd voor de volgende stap: de gynaecoloog. Het komt echter vaak voor dat vrouwen na het gesprek bij de dokter geen duidelijkheid krijgen en vervolgens nog jarenlang met het probleem blijven rondlopen. Of beter gezegd, liggen, want met kramp, hoofdpijn én de nodige moodswings loop je helaas niet meer zo hard. Er gaat veel tijd overheen voordat vrouwen na het huisartsbezoek het probleem ook daadwerkelijk aanpakken en dat is een grote zonde. Door direct naar de gynaecoloog te gaan, kan veel maandelijks leed worden bespaard. Ga zelf op zoek naar een gynaecoloog die je kan helpen. Wij hebben de ziekenhuizen waar de NovaSure behandeling wordt uitgevoerd al voor je in kaart gebracht, zodat je er gemakkelijk één bij jou in de buurt kan vinden.

Stel direct je vraag

In plaats van de huisartsenpost te bellen, (nog) een afspraak te maken en langs te gaan, kan je tegenwoordig ook met drie klikken op de knop antwoord krijgen op jouw medische vragen. Via internet kan je gemakkelijk een afspraak maken of zelfs je probleem voorleggen en direct antwoord krijgen van een gespecialiseerde arts. Stel je vraag tijdens het online spreekuur! Gynaecoloog Vera Haitsma geeft regelmatig via chat antwoord op alle vragen over vleesbomenpoliepenhevig bloedverlies en allerhande PMS-klachten in het algemeen. Dus pak er een dampende kop thee bij en een lekker stuk chocola (je bent immers ongesteld of je bent het niet) en stel direct al je vragen aan de arts!

Op zoek naar een gespecialiseerd ziekenhuis in de omgeving?