De pagina Draag-Weer-Wit wordt binnenkort vervangen door een gloednieuwe campagne.
Meer weten?

Bekijk blogbericht

Het Draag Weer Wit initiatief, wat is het precies?

Te weinig vrouwen zijn zich ervan bewust dat hevig menstrueel bloedverlies een medisch erkende aandoening is. Terwijl deze nogal wat gevolgen heeft: lichamelijk, psychisch én sociaal. Zelfs iets eenvoudigs als het dragen van een witte broek kan tot gênante situaties leiden. Daarom is het Draag-Weer-Wit-Week initiatief in het leven geroepen om vrouwen bewust te maken van het feit dat er iets tegen hevig menstrueel bloedverlies gedaan kan worden. Deze voorlichtingscampagne wordt ondersteund door ziekenhuizen in heel Nederland. Zie hieronder het video spreekuur van het St. Anna Ziekenhuis in 2014. Gynaecologen Robben en Nijmeijer beantwoorden daarin vragen over hevig menstrueel bloedverlies die live binnenkwamen.

Draag-Weer-Wit op de Libelle Zomerweek 2017

Dat hevig bloedverlies een veel voorkomende en zeer vervelende medische aandoening is, bleek wel uit de reacties van de honderden vrouwen die de Draag-Weer-Wit-stand bezochten tijdens de Libelle Zomerweek van afgelopen jaren. Het onderwerp sprak duidelijk tot de verbeelding. Daarom staat er dit jaar ook weer een stand van Draag Weer Wit.

Libelle zomerweek logo

Algemeen oordeel van de standbezoekers: de naam Draag Weer Wit is uitstekend gekozen. “Elke vrouw die hier last van heeft, weet meteen wat er wordt bedoeld .” Vrouwen die met het probleem worstelen en vrouwen die inmiddels een oplossing hadden gevonden, vertelden spontaan over hun ervaringen. Een aantal van hen is uitgebreider geïnterviewd. Hun verhalen lees je bij de ervaringen op deze site.

Libelle zomerweek sfeer

Laatste Draag Weer Wit Facebook updates