Blog

NovaSure of Mirena: welke behandeloptie is effectiever? NovaSure of Mirena: welke behandeloptie is effectiever? NovaSure of Mirena: welke behandeloptie is effectiever?

NovaSure of Mirena: welke behandeloptie is effectiever?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 26-11-2020

Als je last hebt van hevig menstrueel bloedverlies, dan zijn er meerdere behandelopties. Twee daarvan – het spiraaltje met hormoonafgifte (Mirena) en endometriumablatie (NovaSure) ­- zijn in een wetenschappelijke studie uitvoerig met elkaar vergeleken. Hamvraag: welke methode is effectiever?

Is NovaSure de beste behandeloptie voor jou? Is NovaSure de beste behandeloptie voor jou? Is NovaSure de beste behandeloptie voor jou?

Is NovaSure de beste behandeloptie voor jou?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 02-01-2020

De NovaSure-behandeling is een definitieve behandeloptie bij een te hevige menstruatie. Het beoogde resultaat: nauwelijks of helemaal geen bloedverlies meer. Voor wie nu meteen een afspraak bij de gynaecoloog wil inplannen: endometriumablatie is niet altijd de beste optie. Daarom: 5 vragen die je jezelf moet stellen als je een behandeling overweegt.

NovaSure behandeling: waar kun je terecht? NovaSure behandeling: waar kun je terecht? NovaSure behandeling: waar kun je terecht?

NovaSure behandeling: waar kun je terecht?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 11-12-2017

Last van hevige menstruatieklachten? De NovaSure behandeling is een innovatieve methode om die klachten te verminderen door middel van de verwijdering van baarmoederslijmvlies. Maar waar kun je nu terecht voor een dergelijke behandeling? En wordt NovaSure vergoed door de zorgverzekeraar?

Nazorg NovaSure-behandeling: hoe verloopt het herstel? Nazorg NovaSure-behandeling: hoe verloopt het herstel? Nazorg NovaSure-behandeling: hoe verloopt het herstel?

Nazorg NovaSure-behandeling: hoe verloopt het herstel?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 26-06-2017

De NovaSure behandeling is een innovatieve methode om ernstige menstruatieklachten (hevig bloedverlies en pijn) te verminderen door verwijdering van baarmoederslijmvlies. De behandeling wordt vaak poliklinisch uitgevoerd, wat betekent dat je in de meeste gevallen nog dezelfde dag naar huis kunt. Maar hoe ziet de nazorg en het herstel er nu precies uit?

Wat als NovaSure niet uitgevoerd kan worden? Wat als NovaSure niet uitgevoerd kan worden? Wat als NovaSure niet uitgevoerd kan worden?

Wat als NovaSure niet uitgevoerd kan worden?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 31-03-2017

Ongeveer 10 tot 30% van de vrouwen krijgt te maken met hevige menstruatieklachten. Medicatie kan soms voor verlichting zorgen, een definitieve oplossing is de hysterectomie, oftewel: verwijdering van de baarmoeder, maar tegenwoordig wordt echter steeds vaker gekozen voor een minder intensieve oplossing zoals MyoSure of NovaSure.

Hoe gaat een NovaSure behandeling er poliklinisch aan toe? Hoe gaat een NovaSure behandeling er poliklinisch aan toe? Hoe gaat een NovaSure behandeling er poliklinisch aan toe?

Hoe gaat een NovaSure behandeling er poliklinisch aan toe?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 17-03-2017

De NovaSure behandeling is een innovatieve methode om ernstige menstruatieklachten (hevig bloedverlies en pijn) te verminderen door verwijdering van baarmoederslijmvlies. De behandeling wordt veelal poliklinisch uitgevoerd, zodat je dezelfde dag nog naar huis kunt.

Waarom begint een huisarts niet zélf over NovaSure of MyoSure? Waarom begint een huisarts niet zélf over NovaSure of MyoSure? Waarom begint een huisarts niet zélf over NovaSure of MyoSure?

Waarom begint een huisarts niet zélf over NovaSure of MyoSure?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 24-02-2017

Regelmatig wordt de vraag gesteld, waarom huisartsen niet specifiek de NovaSure of MyoSurebehandeling aanraden in het geval van hevige menstruatieklachten. Het antwoord is simpel. In eerste instantie proberen de meeste huisartsen het probleem zelf op te lossen.

Het baarmoederslijmvlies verwijderen, wat zijn de opties en hoe werkt het? Het baarmoederslijmvlies verwijderen, wat zijn de opties en hoe werkt het? Het baarmoederslijmvlies verwijderen, wat zijn de opties en hoe werkt het?

Het baarmoederslijmvlies verwijderen, wat zijn de opties en hoe werkt het?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 17-10-2016

Het verwijderen van het baarmoederslijmvlies (endometriumablatie) is voor sommige vrouwen een geschikte methode om hevige menstruaties te verminderen of zelfs volledig te stoppen. Maar wat zijn precies de opties en hoe gaat dat in zijn werk?

De voor- en nadelen van NovaSure op een rijtje De voor- en nadelen van NovaSure op een rijtje De voor- en nadelen van NovaSure op een rijtje

De voor- en nadelen van NovaSure op een rijtje

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 11-07-2016

Er zijn verschillende oplossingen die jouw menstruatieklachten kunnen verminderen of zelfs laten verdwijnen. De NovaSure-behandeling is één van die oplossingen. Om een compleet beeld te krijgen van de behandeling, is het fijn om een volledig overzicht te hebben van de voor- en nadelen. Zo kun je deze goed tegen elkaar afwegen voordat je besluit de behandeling te ondergaan.

Wat kan ik verwachten na de NovaSure-behandeling? Wat kan ik verwachten na de NovaSure-behandeling? Wat kan ik verwachten na de NovaSure-behandeling?

Wat kan ik verwachten na de NovaSure-behandeling?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 21-04-2016

Je hebt de operatie ondergaan, de stevige druk die je gedurende twee minuten kunt ervaren, overleefd en bent klaar om weer naar huis te gaan. Maar dan?

Hoe bereid ik me voor op de NovaSure-behandeling? Hoe bereid ik me voor op de NovaSure-behandeling? Hoe bereid ik me voor op de NovaSure-behandeling?

Hoe bereid ik me voor op de NovaSure-behandeling?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 26-01-2016

Het is fijn dat de NovaSure-behandeling in maximaal twee minuten wordt uitgevoerd en dus niet lang duurt, maar dat neemt niet weg dat het altijd spannend blijft om naar het ziekenhuis te gaan voor een ingreep. Of dat nu poliklinisch gebeurt of niet. Gelukkig kun je een hoop spanning vermijden door je vooraf goed in te lezen.

Hoe gaat de NovaSure-behandeling in zijn werk? Hoe gaat de NovaSure-behandeling in zijn werk? Hoe gaat de NovaSure-behandeling in zijn werk?

Hoe gaat de NovaSure-behandeling in zijn werk?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 11-01-2016

Er zijn verschillende behandelingen die zware menstruaties (ook wel menorragie genoemd) kunnen verhelpen. NovaSure is daar één van. Een eenmalige behandeling waarbij het baarmoederslijmvlies met behulp van elektrische energie wordt verwijderd.

De baarmoeder verwijderen vs. de NovaSure-behandeling De baarmoeder verwijderen vs. de NovaSure-behandeling De baarmoeder verwijderen vs. de NovaSure-behandeling

De baarmoeder verwijderen vs. de NovaSure-behandeling

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 04-12-2015

Er bestaan namelijk oplossingen die jouw menstruatieklachten verminderen of zelfs doen verdwijnen en je weer het heft in eigen handen geven. Meerdere zelfs. Twee van die oplossingen bij hevige menstruaties zijn baarmoederverwijdering en de NovaSure-methode.

NovaSure en anticonceptie, hoe zit dat nou precies? NovaSure en anticonceptie, hoe zit dat nou precies? NovaSure en anticonceptie, hoe zit dat nou precies?

NovaSure en anticonceptie, hoe zit dat nou precies?

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 26-02-2015

Hevig menstrueel bloedverlies is een medisch erkende aandoening. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf vrouwen hier last van heeft. Veel vrouwen weten niet dat er oplossingen bestaan voor hevig menstrueel bloedverlies. Eén van die oplossingen is de NovaSure behandeling. Maar hoe werkt dat dan precies? En betekent dat dan ook dat je geen anticonceptie meer hoeft te gebruiken?

PMS-klachten kunnen verminderen na NovaSure-behandeling PMS-klachten kunnen verminderen na NovaSure-behandeling PMS-klachten kunnen verminderen na NovaSure-behandeling

PMS-klachten kunnen verminderen na NovaSure-behandeling

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 01-09-2014

Vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies hebben vaak ook last van het premenstrueel syndroom (PMS). PMS bestaat uit vele lichamelijke en psychische klachten zoals hoofdpijn, hartkloppingen, buikpijn etc.

NovaSure behandeling in de basisverzekering NovaSure behandeling in de basisverzekering NovaSure behandeling in de basisverzekering

NovaSure behandeling in de basisverzekering

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 13-05-2014

De NovaSure behandeling wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars in Nederland vergoed en valt in de basisverzekering onder medisch-specialistische zorg. Maar wat krijg je precies vergoed?

Almere lifestyle – ‘Mijn leven is totaal veranderd’ Almere lifestyle – ‘Mijn leven is totaal veranderd’ Almere lifestyle – ‘Mijn leven is totaal veranderd’

Almere lifestyle – ‘Mijn leven is totaal veranderd’

NovaSure
clock copy Created with Sketch. 09-02-2012

Lees hier het artikel van Almere Lifestyle magazine over hevige menstruatie en hoe dat het leven van Marian van Haaften veranderde. Ze liet zich behandelen in het Flevoziekenhuis in Almere.