Blog

Voeding en menstruatie – Is er een verband? Voeding en menstruatie – Is er een verband? Voeding en menstruatie – Is er een verband?

Voeding en menstruatie – Is er een verband?

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 18-10-2018

Als je op het internet rondsnuffelt en de eettrends leest, zou je kunnen denken dat de juiste voeding bijna alles kan verhelpen – zelfs menstruatiekrampen. Maar kunnen vrouwen de cyclus daadwerkelijk beïnvloeden met een dieet en/of zelfs pijn tegengaan? Wij hebben geen bewijs gevonden dat de menstruatie rechtstreeks via het dieet beïnvloed kan worden, maar wel enkele tips die het leven een beetje gemakkelijker kunnen maken.

Tamponziekte (Toxisch shock syndroom): wat is het en is het gevaarlijk? Tamponziekte (Toxisch shock syndroom): wat is het en is het gevaarlijk? Tamponziekte (Toxisch shock syndroom): wat is het en is het gevaarlijk?

Tamponziekte (Toxisch shock syndroom): wat is het en is het gevaarlijk?

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 24-09-2018

Waarschijnlijk heb je wel eens van de term ‘Toxisch Shock Syndroom’ gehoord. In sommige artikelen wordt er angstig gesproken over het verband tussen TTS en het gebruik van tampons. Is het daarom veiliger om over te schakelen naar maandverband of een menstruatiecup? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Wat is baarmoederslijmvlieskanker (endometrium carcinoom)? Wat is baarmoederslijmvlieskanker (endometrium carcinoom)? Wat is baarmoederslijmvlieskanker (endometrium carcinoom)?

Wat is baarmoederslijmvlieskanker (endometrium carcinoom)?

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 09-10-2017

Baarmoederslijmvlieskanker is een relatief veel voorkomende vorm van kanker bij vrouwen van 60+. In Nederland wordt de diagnose zo’n 1400 keer per jaar gesteld, bijna altijd op latere leeftijd. De symptomen dienen zich vaak vroeg aan, maar zijn over het algemeen typisch gynaecologische problemen, zoals hevig bloedverlies en pijn in de onderbuik. Zeker iets om in de gaten te houden dus.

Wanneer word ik weer ongesteld na de bevalling? Wanneer word ik weer ongesteld na de bevalling? Wanneer word ik weer ongesteld na de bevalling?

Wanneer word ik weer ongesteld na de bevalling?

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 25-07-2016

Na de bevalling is het weer tijd voor je lichaam om terug te keren naar de oude situatie. Na negen maanden te hebben rondgelopen met een bolle buik, grotere borsten en een intense behoefte aan (of juist een afkeer tegen) bepaalde etenswaar, komt alles weer in het normale vaarwater terecht. Dat betekent ook dat je menstruatie weer terugkomt. Hoe en wanneer je na de bevalling weer ongesteld wordt, is niet voor iedereen hetzelfde.

Ik ben niet meer ongesteld Ik ben niet meer ongesteld Ik ben niet meer ongesteld

Ik ben niet meer ongesteld

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 16-06-2016

Als je niet meer ongesteld wordt, kan dat een hoop vervelende PMS-klachten en menstruatiepijn schelen, maar kan er ook iets mis zijn in je lichaam. Waarom word je niet meer ongesteld? Lees hier meer!

8 feiten over ongesteld zijn 8 feiten over ongesteld zijn 8 feiten over ongesteld zijn

8 feiten over ongesteld zijn

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 10-03-2016

Van ongesteld zijn word je humeurig, door het bloedverlies raak je veel ijzer kwijt en als je menstruatie even uitblijft wil dat niet direct zeggen dat je zwanger bent. Van sommige feiten zijn we inmiddels goed op de hoogte, maar wist je dit al over jouw maandelijkse feestje?

Menstruatiecup vs. tampon Menstruatiecup vs. tampon Menstruatiecup vs. tampon

Menstruatiecup vs. tampon

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 20-07-2015

Zodra men het woord menstruatiecup hoort, kruipen de wenkbrauwen fronsend omhoog. Wat is de menstruatiecup precies en is het ook beter of fijner dan een tampon?

Oma-onderbroeken en slobberbroeken Oma-onderbroeken en slobberbroeken Oma-onderbroeken en slobberbroeken

Oma-onderbroeken en slobberbroeken

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 27-06-2015

Doorlekken is de grootste nachtmerrie van iedere menstruerende vrouw en vaak ook de reden dat je ’s ochtends niet die leuke witte jeans aantrekt, maar kiest voor een meer comfortabele variant die meer weg heeft van een wijdvallende slobberbroek.

Hoe hou je het fris? Hoe hou je het fris? Hoe hou je het fris?

Hoe hou je het fris?

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 08-06-2015

Vaginale luchtjes, een onderwerp wat al vervelend klinkt en als je er last van hebt ook daadwerkelijk vervelend is. Niemand zit te wachten op een rare geur down there.

De eerste menstruatie na de zwangerschap De eerste menstruatie na de zwangerschap De eerste menstruatie na de zwangerschap

De eerste menstruatie na de zwangerschap

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 11-05-2015

Na zes tot acht weken, drie maanden of zelfs na een half jaar pas. Het moment dat jouw menstruatie na de zwangerschap weer op gang komt, kan erg verschillen per vrouw. De reden? Alles wat er gedurende deze negen maanden (en erna) in jouw lichaam heeft plaatsgevonden.

Op vakantie en ongesteld, wat nu! Op vakantie en ongesteld, wat nu! Op vakantie en ongesteld, wat nu!

Op vakantie en ongesteld, wat nu!

Weetjes
clock copy Created with Sketch. 04-05-2015

Zwemmen terwijl je ongesteld bent, je tampon verwisselen op de vieze camping-wc of zelfs niet op tijd een toilet kunnen vinden, situaties waar we allemaal liever niet aan blootgesteld worden, maar soms wel aan moeten geloven. Wat doe je er aan?